Blog

Waarom Huis Gemaakt voor een samenwerking met Kijzer koos: onze expertise in een notendop

Voor het 3de seizoen van Huis Gemaakt schakelde VTM de expertise van Kijzer in voor de dak- en gevelrenovatie van de 3 huizen die de koppels moeten renoveren. Uiteraard hebben wij al jaren ervaring hierin. We tonen ons dakmanschap graag aan de hand van deze 3 voorbeelden:

Burenproject met dakrenovaties, asbest verwijderen en zonnepanelen plaatsen

In de Eysegemblok in Edegem lieten maar liefst vijf buren dakrenovaties uitvoeren. Geen klus te groot voor Kijzer!

Eén bewoner wilde graag zonnepanelen op z’n dak, maar jammer genoeg bleken alle daken in de buurt bedekt te zijn met asbesthoudende leien. Daarom was onze eerste taak: de leien veilig verwijderen. Daarna legden we voor de nieuwe daken eerst de panlatten en dan leien met een dubbele dekking. Zo kregen alle vijf de daken een frisse, nieuwe uitstraling.

Vier van de vijf buren kozen voor zonnepanelen. Omdat dit gepaard ging met dakrenovaties, konden we de zonnepanelenhaken meteen verwerken in de leien. Wat voor een nettere afwerking zorgt.

Ambitieuze renovatieplannen met onder andere spuitkurk

Onze klant had grootse plannen met z’n huis. Hij wou een luxueuze master bedroom en de ruimte onder het dak transformeren tot een ruime slaapkamer met dressing. Alleen was dat niet mogelijk met de huidige oppervlakte. Wij namen het hellende dak én de gevel grondig onder handen.

We ontmantelden de dakstructuur volledig en timmerden een nieuwe. Dankzij dit nieuwe timmerwerk met houten spanten had onze klant meer ruimte onder het dak. Hierin voorzagen we een grote, moderne Velux met verduistering op zonne-energie.

In een tweede fase renoveerden we de gevel. De klant koos voor spuitkurk. In tegenstelling tot een gevelrenovatie met crepi is een renovatie met spuitkurk niet op cementbasis. Het is een volledig natuurlijk, duurzaam product en nóg milieuvriendelijker. Ook heeft het een vochtwerende en licht isolerende werking. Uiteraard kan je bij ons ook terecht voor een gevelrenovatie met crepi. Deze afwerking met extra isolerende werking pasten we ook toe op alle drie de huizen in Huis Gemaakt.

Dakrenovatie met sarkingprincipe en Rockpanel

Het dak van deze klant begon te verouderen en had dringend isolatie nodig. Uiteraard deden we dit bij Kijzer met materiaal van topkwaliteit!

We isoleerden het dak volgens het sarkingprincipe. We haalden zowel de pannen als de panlatten van het dak. Zo hou je enkel de kepers over. Die konden we laten liggen omdat we niet aan het plafond moesten werken.

Voor het nieuwe dak gebruikten we kleipannen met een Rockpanel-afwerking. Dit materiaal op basis van het vulkanisch gesteente basalt heeft heel wat voordelen:

  • Het is brandveilig
  • Gaat tot wel 50 jaar mee
  • Is krasbestendig: de kleur blijft steeds behouden
  • Milieuvriendelijk en duurzaam
  • Dit materiaal ‘beweegt’ niet, zoals bijvoorbeeld hout dat buigt wanneer er water inkomt

Kortom, bij Kijzer werken we graag met Rockpanel omdat we jou als klant kunnen verzekeren van topkwaliteit.

Wil jij net als Huis Gemaakt onze expertise inschakelen?

Kijzer is niet voor niets de nummer 1 in dak- en gevelrenovatie! Contacteer ons gerust als je met ons wil samenwerken. Of vraag meteen een offerte aan, dan weet je meteen wat je van het kostenplaatje mag verwachten.

Zet intussen elke dinsdag en donderdag om 20u35 je tv op VTM en spot ons in Huis Gemaakt!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze acties en geen informatie missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

© 2024 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit