Blog

Project in de kijker: 5 tevreden buren na dakrenovaties in de Edegemse Eysegemblok

In de Eysegemblok in Edegem lieten maar liefst vijf buren dakrenovaties uitvoeren. Vier van hen wilden ook zonepanelen. Geen klus te groot voor Kijzer! Bekijk hieronder hoe we dat aanpakten en uiteraard tot een goed einde brachten.

Beter een goede buur …

“Een goede buur verdubbelt de waarde van je huis”, wordt weleens gezegd. Het bewijs: de buren van de Eysegemblok in Edegem! Eén bewoner wilde graag zonnepanelen op z’n dak, maar jammer genoeg bleken alle daken in de buurt bedekt te zijn met asbesthoudende leien. Een dakrenovatie was dus hoognodig, want op een asbestleien dak mag je geen zonnepanelen plaatsen. Daarom vroeg hij Kijzer om een offerte.

Tijdens het offertebezoek vertelde de bewoner ons dat zijn aangrenzende buur samen met drie anderen ook geïnteresseerd waren in dakrenovaties omdat ze, net als hij, zonnepanelen wilden leggen. Resultaat? We organiseerden een buurtvergadering en onze adviseur bezorgde elke bouwheer een offerte op maat.

5 keer asbest en 4 keer zonnepanelen

Omdat alle vijf de hellende daken in de Eysegemblok asbesthoudende leien bevatten, was het wettelijk niet toegelaten om er zonnepanelen op te plaatsen. Daarom was onze eerste taak: de leien veilig verwijderen.

Via een stelling breken onze dakwerkers – in veiligheidsoverall, met handschoenen en FFP2-mondmaskers – de bestaande leien af en een pannenlift brengt ze veilig naar beneden in de container. Daarna maakten we het dak waterdicht met onderdakfolie. Voor de nieuwe daken legden we eerst de panlatten en dan leien met een dubbele dekking. Zo kregen alle vijf de daken een frisse, nieuwe uitstraling.

Vier van de vijf buren kozen voor zonnepanelen. Omdat dit gepaard ging met dakrenovaties, konden we de zonnepanelenhaken meteen verwerken in de leien. Wat voor een nettere afwerking zorgt.

Dakrenovaties in 2 fasen

Zo’n groot project vraagt om een strak stappenplan. Daarom deelden we deze werken op in twee fasen. De eerste twee woningen namen we in een eerste fase onder handen in februari. En de overige drie in een tweede fase in mei.Beide fasen zijn vlekkeloos verlopen, vooral omdat er goed werd gecommuniceerd. De bewoners uit fase 2 konden alvast met hun eigen ogen zien hoe wij de werken voor daken uit fase 1 correct, vlot en netjes uitvoerden. Resultaat: 5 tevreden klanten!

Eén adres voor dakrenovaties met zonnepanelen: Kijzer!

Dankzij een buurtvergadering en een vlotte samenwerking tussen de bewoners en Kijzer genieten ze in de Eysegemblok van gerenoveerde daken én van de voordelen van hun zonnepanelen. Wil jij dat ook? Contacteer ons gerust voor meer info of vraag een offerte aan. We bespreken het graag!  

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze acties en geen informatie missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

© 2024 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit