Blog

Project in de kijker: uitdagende dakrenovatie in Bonheiden

Het dak van onze klant in Bonheiden begon te verouderen en had dringend isolatie nodig. Uiteraard deden we dit bij Kijzer met materiaal van topkwaliteit! We hebben zelfs een aantal uitdagingen overwonnen. Lees er snel meer over!

Van verouderd dak naar een nieuw van topkwaliteit

Onze klant wist heel goed wat hij wilde en was goed geïnformeerd. Zijn dak was namelijk aan het verouderen en was niet geïsoleerd. Hij wou problemen voorkomen en voldoen aan de nieuwe normen.

Vroeger werd er vaak zonder isolatie gebouwd. Ofwel moesten we nu het dak aan de binnenkant afbreken en langs binnen isoleren, ofwel isoleren aan de buitenkant van het dak. Wij adviseerden om dit aan de buitenkant te doen, omdat dit minder hinder veroorzaakt voor de klant. We hoeven namelijk niet bij hem binnen te zijn én zo wordt er niets vuil gemaakt in het huis. Uiteraard deden we dit met het allerbeste materiaal van topkwaliteit.

Dakrenovatie met sarkingprincipe en Rockpanel

We isoleerden het dak volgens het sarkingprincipe. We haalden zowel de pannen als de panlatten  van het dak. Zo hou je enkel de kepers over. Die konden we laten liggen omdat we niet aan het plafond moesten werken. We konden dus van daarop verder bouwen.

Voor het nieuwe dak gebruikten we kleipannen met een Rockpanel-afwerking. Dit materiaal op basis van het vulkanisch gesteente basalt heeft heel wat voordelen. We sommen de 5 belangrijkste graag voor je op:

  • Het is brandveilig
  • Gaat tot wel 50 jaar mee
  • Is krasbestendig: de kleur blijft steeds behouden
  • Rockpanel is milieuvriendelijk en duurzaam
  • Dit materiaal ‘beweegt’ niet, zoals bijvoorbeeld hout dat buigt wanneer er water inkomt

Kortom, bij Kijzer werken we graag met Rockpanel omdat we jou als klant kunnen verzekeren van topkwaliteit.

Onvoorziene uitdagingen overkomen

Dit project bracht 2 grote uitdagingen met zich mee. Als eerste was er de veranda. Daar lagen dakpannen op zoals op de rest van het dak. Onze adviseur stelde voor om specifiek dit deel te veranderen naar een plat dak. De klant voelde zich namelijk veiliger met een plat dak boven z’n veranda. Hiervoor gebruikten we Resitrix: materiaal dat de beste elementen van EPDM en roofing combineert, en dat speciaal bedoeld is voor lage hellingsgraden. Zo konden we de klant dus ook voor het platte deel topkwaliteit bieden.

Als tweede uitdaging ontdekten we na de afbraak van de dakpannen dat er asbest in het onderdak zat. Dit werd pas in deze fase ontdekt omdat het dak aan de binnenkant volledig bekleed was en er geen zicht op de onderkant was. We moesten dus snel schakelen en meteen het asbest correct verwijderen. Dit losten we uiteraard meteen op.

Ook een tevreden Kijzer-klant worden?

Deze klant was heel tevreden over ons (K)ijzersterk werk. Is jouw dak of gevel ook dringend aan vervanging toe? Twijfel niet langer en contacteer ons voor meer info over dakrenovatie of vraag een offerte aan

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze acties en geen informatie missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

© 2024 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit