Blog

Project in de kijker: ambitieuze renovatieplannen en de voordelen van spuitkurk in Wijnegem

Een project voor een klant met ambitieuze renovatieplannen tot een goed einde brengen? Check! Dat deden we onder andere met een gloednieuwe dakstructuur en een gevelrenovatie met spuitkurk. Lees er snel meer over!

Ambitieuze renovatieplannen

Onze klant had grootse plannen met z’n huis. Hij wou een luxueuze master bedroom en de ruimte onder het dak volledig transformeren tot een ruime slaapkamer met dressing. Alleen was dat niet mogelijk met de huidige oppervlakte. Hij had al verschillende aannemers over de vloer gekregen, maar die konden allemaal het complexe werk niet aannemen. Voor Kijzer? Geen probleem! Wij namen het hellende dak én de gevel grondig onder handen.

Volledig nieuwe dakstructuur

Het hout van de dakstructuur was rot waardoor het dak doorgebogen was en we niet zomaar nieuwe pannen konden leggen. Het was dus noodzakelijk dat de structuur vervangen werd. We ontmantelden de dakstructuur volledig en timmerden een nieuwe. Dankzij dit nieuwe timmerwerk met houten spanten had onze klant meer ruimte onder het dak. Hierin voorzagen we een grote, moderne Velux GGL207030 met verduistering op zonne-energie.

Spuitkurk aan voor- en achterkant

In een tweede fase renoveerden we ook de gevel. Hierbij kon hij kiezen uit crepi of spuitkurk. Deze klant wilde aan de voorkant van z’n huis spuitkurk en aan de achterkant crepi. Uiteindelijk koos hij toch voor eenheid en renoveerden we aan beide kanten met spuitkurk. In tegenstelling tot een gevelrenovatie met crepi is een gevelrenovatie met spuitkurk niet op cementbasis. Het is een volledig natuurlijk, duurzaam product en nóg milieuvriendelijker. Ook heeft spuitkurk een vochtwerende en licht isolerende werking.

De achterkant van de gevel + het ingevlochten dak.

Afwerking: ingevlochten met burenwoning

Een belangrijk punt waarin we ons bij Kijzer onderscheiden van andere dakwerkers: wij zorgen ervoor dat je woning mooi mooi aasluit met die van je buren. Wij vinden het daarom enorm belangrijk om op de grens de pannen in te vlechten, zodat de aanwerking met de buren netjes en duurzaam is. Het invlechten van pannen is het pan voor pan inpakken van de dakpan, net zoals een vlecht.

Resultaat? Het dak en de gevel werden prachtig opgeknapt en de klant was uitermate tevreden. Alles werd keurig opgeleverd en ze kunnen nu genieten van een nieuwe oase van rust en luxe.

Volledig nieuwe dakstructuur nodig of benieuwd naar gevel met spuitkurk?

Bij Kijzer tonen we je graag alle mogelijkheden voor al je renovatiewerken. Maakt niet uit of die ambitieus of klein zijn. Contacteer ons gerust voor meer info of vraag een offerte aan. We bespreken graag hoe wij jouw dak of gevel een nieuwe, frisse uitstraling geven.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze acties en geen informatie missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

© 2024 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit