Zonnepanelen

Wilt u ook besparen op uw energiekosten? Dan is het zelf opwekken van elektriciteit met zonnepanelen een goede manier om dit te realiseren. Zo voorziet u in uw eigen energiebehoefte door gebruik te maken van het gratis beschikbare zonlicht.

Kijzer specialiseert zich in dakwerken, maar levert daarnaast ook zonnepanelen van hoge kwaliteit tegen een zeer gunstig tarief. Zo kunt u besparen op uw energiekosten en tegelijkertijd de EPC waarde van uw woning verbeteren!

Zonnepanelen zijn zeker een interessante investering die zichzelf veelvuldig terug kan verdienen. Met de stijgende energiekosten in België, zal het zogenaamde omslagpunt nog sneller bereikt worden. Vanaf dat moment is de investering in de zonnepanelen volledig terugverdiend. Alle opgewekte elektriciteit zal vanaf dat moment dan ook geheel kosteloos zijn. Investeren in zonnepanelen levert doorgaans dan ook een hoger rendement op dan geld dat op een spaarrekening staat.

Wat kosten zonnepanelen gemiddeld?

De prijs van deze groene energiebronnen kan verschillen en is afhankelijk van de energiebehoefte van uw gezin. Een groter gezin met een grotere woning heeft doorgaans een hogere energiebehoefte dan een kleiner gezin. Op basis van uw huidige verbruik kan er een goede inschatting gemaakt worden van het aantal panelen dat noodzakelijk is om uw gehele woning te voorzien van elektriciteit, zodat u de duur betaalde energieleverancier niet meer nodig hebt! Uw energieleverancier stuurt u vaak rond het einde van het jaar een afrekening met het verbruik van het jaar. Op deze afrekening wordt ook het aantal verbruikte KWh vermeldt. Aangezien dit het werkelijke verbruik is, kunt u dit getal meenemen in uw berekening.

Het opgegeven rendement van de zonnepanelen is vaak gemeten in een optimale situatie. Denkt u daarbij bijvoorbeeld aan de optimale hellingshoek, zonder schaduwen. De specialisten van Kijzer zorgen altijd voor de meest ideale plaatsing. Bepaalde omgevingsfactoren kunnen er echter voor zorgen dat het rendement in de praktijk net iets lager uitvalt (85 – 90%). Ook dat is belangrijk om mee te nemen in de berekening van het aantal zonnepanelen dat noodzakelijk is. Kijzer helpt u graag bij het maken van deze berekening! Contacteer ons daarom vandaag nog voor een vrijblijvende offerte.

Ook de omvormer is belangrijk

De zonnepanelen liggen op het dak en vangen UV licht op. Om deze energie om te kunnen zetten in stroom is er echter ook een zogenaamde omvormer noodzakelijk. Dit apparaat zorgt ervoor dat u ook daadwerkelijk van de stroom gebruik kunt maken in uw woning. De zonnepanelen en de omvormer kunnen dan ook niet zonder elkaar en hij zit dan ook in de prijs inbegrepen.

Kijzer levert omvormers van zeer hoge kwaliteit, hierdoor kan een zo lang mogelijke levensduur worden gegarandeerd. Wel is het belangrijk om te weten dat de omvormer doorgaans minder lang mee zal gaan dan de panelen zelf. Tijdens de levensduur van de zonnepanelen (gemiddeld 40 jaar) zal de omvormer vaak 1 keer vervangen moeten worden.

Laat uw zonnepanelen plaatsen door de professionals van Kijzer

Heeft u interesse in het laten plaatsen van zonnepanelen? Dan maken wij graag vrijblijvend een scherpe offerte op maat. Met 30 jaar ervaring helpt Kijzer graag om ook uw energiekosten drastisch te verlagen. Neem daarom vandaag nog contact met ons op!


Als u interesse heeft in het plaatsen van zonnepanelen, dan helpt Kijzer u graag! Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat.

Onze Diensten

Kijzer