Blog

Project in de kijker: wit dak én witte gevel in hartje Ekeren onder toeziend oog van de architect

Een oogverblindende parel en een opmerkelijk project in ons portfolio. Wij zijn alvast fan van het spiksplinternieuwe witte dak en de witte gevel van onze klant in Ekeren. Lees hieronder hoe dat tot stand kwam in samenwerking met de architect.

Leien op hellend dak, Resitrix op plat dak

Voor deze parel van een nieuwbouwproject werd er aan Kijzer gevraagd om het volledige dak op te bouwen van nul – constructie, isolatie en dakbekleding. Het dak is getimmerd met spanten van 22cm waar we dan ook minerale wol van 22 cm dik tussen plaatsten.

De meeste daken die je ziet zijn rood, zwart, grijs of donkerbruin. Maar nu legden we in opdracht van de architect van onze klant witte leien op het hellende dak, meer bepaald horizontale kunststofleien van SVK.

Een extraatje aan dit project? De dakkapel die we er uittimmerden. Op dit stuk plat dak plaatsten we Resitrix: een samengesteld product waarin onder meer een deel bitumen en een deel EPDM – synthetisch rubber dat speciaal ontwikkeld is tegen veroudering door temperatuurschommelingen en UV-stralen – verwerkten.

Millimeterwerk op de gevel met Rockpanel

Ook de zijgevel namen we onder handen. Die isoleerden we met harde Pir-platen van 12 cm dikte. Daarop plaatsten we een regelwerk van Facafix waarop de witte, duurzame Rockpanel-platen zijn geschroefd. Een sterk staaltje millimeterwerk, want hier moeten we er extra hard op letten dat alles waterpas staat en dat het regelwerk kaarsrecht is. Is dat niet het geval? Dan springen de platen er met een paar millimeter uit. Gelukkig hebben onze vakmannen oog voor detail.

We deden hetzelfde voor de inkom van het huis: een gang van zo’n 1m30 breed.

Samenwerking met architect

Werken met een architect, dat doen we graag. We krijgen duidelijke richtlijnen en een overzichtelijk lastenboek. In samenwerking met de architecten van Jef Van Oevelen leverden we dit prachtige project op. En jawel hoor, ze waren enorm tevreden!

Ook zo’n wit dak en/of witte gevel aan je huis?

Geen opdracht is te oogverblindend voor ons! Of je nu voor een wit dak, witte gevel of toch liever een donkere look hebt, ons team realiseert het met de juiste expertise. Contacteer ons gerust voor meer info of vraag een offerte aan. We bespreken het graag!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze acties en geen informatie missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

© 2024 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit