Blog

Project in de kijker: groot renovatieproject met meerdere daken aan één huis in Sint-Joris-Winge

Onze klant uit Sint-Joris-Winge had grootse plannen en wilde een volledige renovatie. Zo kwam ze bij Kijzer terecht! Wij voorzagen een nieuw dak, isolatie, nieuwe ramen, zonnepanelen en een volledig nieuwe elektrische installatie. Een groot renovatieproject waar wij met plezier onze tanden in zetten.

Volledige dakvernieuwing met zonnepanelen

De eerste vraag van de klant was: neem het dak onder handen. Op het hellende dak lagen asbestleien met een bitumenlaag, die hebben we veilig verwijderd en vervangen door kleipannen. Daarna plaatsten we Sarking-isolatie aan de buitenkant, zodat de klant de ruimte binnen optimaal kan benutten.

Onze klant wilde ook graag zonnepanelen, maar bij de controle merkten we dat er tekortkomingen waren in de elektrische installatie. Omdat we wilden dat alles op lange termijn volledig in orde bleef, zorgden we ook voor een nieuwe elektrische installatie. We bouwden heel de elektriciteit om van een eenfasige naar een driefasige installatie. Een groots werk, maar zo kon de klant de opbrengst van de 14 zonnepanelen nog vergroten.

Extra factor: onderdak met houten planken

Een speciale factor was dat het onderdak bestond uit houten planken. Vroeger werden daken met asbestleien geplaatst op zulke houten planken die op hun beurt op de gordingen gezet werden. Hierdoor moesten we dus niet enkel de asbestleien veilig verwijderen, maar ook de houten planken omdat zij asbest konden bevatten. Geen enkel probleem natuurlijk voor ons topteam!

De uitdaging? De verschillende daken!

Een van de grootste uitdagingen aan dit project? Deze woning had niet 1 dak, maar meerdere! Het dakoppervlak was dus best groot en verspreid over vele kleinere daken aan één huis.

Dit betekent dat je moeilijker aan elk dak kan geraken en dat je bijvoorbeeld meer stappen moet nemen over het ene dak aan de achterkant om naar het volgende te gaan. Gelukkig stelden we dit meteen vast tijdens het werfbezoek en konden we hier vlot op inspelen.

Ook een groot renovatieproject op de planning?

Voor ons (k)ijzersterke team is geen project te groot! Wil je liever iets kleins renoveren? Ook daarvoor kan je bij ons terecht. Contacteer ons gerust voor meer info of vraag een offerte aan. We bespreken het graag!  

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze acties en geen informatie missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

© 2024 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit