Blog

Investeer in een sarkingdak en compenseer de hoge energieprijzen

Ben jij benieuwd wat sarkingdaken zijn en wat voor mogelijkheden deze jou kunnen bieden? Een dak moet niet enkel mooi zijn maar ook goed geïsoleerd en functioneel zijn. We bespreken kort wat jij zeker moet weten over een sarkingdak. 

Wat moet je zeker weten over sarkingdaken?

Ga je een woning laten bouwen of wil je het dak van je woning opnieuw renoveren? Dan moet je zeker eens nadenken of jij een sarkingdak wilt. Maar wat is een sarking dak precies? Het verwijst eigenlijk naar een manier van isoleren. Bij sarking isolatie, isoleert men bovendaks. Dit houdt in dat er op de kepers of spanten, isolatie wordt aangebracht. Hiervoor worden verschillende soorten materialen gebruikt zoals onder andere isolatieplaten van PIR en PUR. Deze platen worden bevestigd aan de kepers of spanten met lange schroeven. 

Wat zijn de voordelen van sarkingdaken?

Mochten er geen voordelen zijn aan een sarking dak, zou het natuurlijk niet bestaan. Ten opzichte van andere, traditionele isolatie, heeft sarking isolatie ook een aantal voordelen. We sommen er enkele voor je op. 

  1. Sarking isolatie is licht van gewicht

De platen maken je dak sterker maar zijn zelf licht van gewicht. Daarnaast zorgen ze ook voor een goede gewichtsverdeling van jouw dakbedekking. 

  1. Sarkingdaken zijn eenvoudig te plaatsen

Een sarking dak is gemakkelijk te plaatsen wat dus ideaal is voor een renovatieproject. Het renoveren van je dak kan snel gaan want een sarkingdak heeft een korte montagetijd. 

  1. Sarking is isolatie waarop je kan rekenen

Heb jij een sarkingdak? Dan kan jij genieten van aangename temperaturen in je huis, zowel in de zomer als in de winter. Dit is ook ideaal als je minder energie te verbruiken aan een verwarming of airco.

  1. Je woning neemt toe in waarde

Een sarkingdak is een investering. Bij een volledige dakrenovatie kunnen het dak en de goten van jouw woning weer langer mee. Hierdoor gaat je woning in waarde toenemen en is sarkingisolatie dus zeker je geld wel waard. 

Kies een sarking dak van Kijzer

Bij Kijzer zorgen wij altijd voor een passende oplossing van jouw woning. Ook werken we met de meest betrouwbare en kwalitatieve materialen. Dakwerken zoals een nieuw sarkingdak brengt natuurlijk een kostenplaatje met zich me. Bij Kijzer denken onze vakmensen met jou mee en ze stellen je kostenbesparende ideeën voor.


Heb jij het gevoel dat jouw woning een sarkingdak nodig heeft? Wil je meer informatie en uitleg over de voordelen en nadelen over sarkingdaken? Dan kan je vrijblijvend contact met ons opnemen. Heb je interesse in een sarkingdak? Vraag dan nu gratis je offerte aan bij Kijzer. 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze acties en geen informatie missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

© 2024 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit