Blog

De 5 meest voorkomende gevelproblemen en hoe je ze oplost

Gevelproblemen kan je beter voorkomen dan genezen. Laat dus op tijd je gevel nakijken door een professional. Herken jij toch een van de 5 onderstaande situaties? Ga dan meteen aan de slag en zorg voor een oplossing!

1. Mijn gevel heeft vochtproblemen

Net als bij een dak, is vocht een van de meest voorkomende problemen bij een gevel. Vocht kan namelijk ophopen achter je gevel en doordringen door eventuele scheuren. Dit leidt tot vochtvlekken op je muur, schimmel in huis en uiteindelijk structurele schade. Laat je gevel dus grondig inspecteren en herstel beschadigd metselwerk en voegwerk. Waterdichte gevelbekleding of een nieuwe verflaag ontworpen voor vochtbescherming kan ook helpen.

2. Er zitten scheuren in het metselwerk

Scheuren ontstaan door verschillende oorzaken: verzakkingen in de grond, vorstschade, thermische uitzetting … Zijn de scheuren vrij klein? Dan herstel je ze vaak eenvoudig met speciaal vulmiddel. Bij grote scheuren, raadpleeg je sowieso best een expert. De kans is namelijk groot dat er een grotere renovatie nodig is.

3. Het voegwerk komt los

Voegwerk tussen bakstenen kan door de tijd heen eroderen. Gevelstenen zijn namelijk poreus, wat wil zeggen dat er kleine openingen in de stenen zitten die water opnemen en damp loslaten. Hoe ouder je gevel, hoe poreuzer hij is en hoe meer water hij opneemt. Is er veel vorst? Dan bevriest het water, waardoor het zich uitzet en zo je gevelsteen beschadigt. Verwijder en vervang dus zeker op tijd het beschadigde voegwerk. Impregneer daarna meteen met een vochtwerende laag.

4. Er groeit mos op mijn gevel

Niet alleen mos, maar ook algen en roet kunnen zich afzetten op je gevel. Voornamelijk in de voegen en gevelstenen. Je kan dit verwijderen door stoomcleanen, maar dan is de kans groot dat het mos snel teruggroeit. Laat je gevel dus behandelen door een professional! Die zal het aanpakken met hoge druk en heet water, en impregneert je muur zodat de gevelreiniging langer standhoudt.

5. Het blijft niet warm in huis

Of koelt het niet af in de zomer? Dan is je gevel waarschijnlijk slecht geïsoleerd. Dit leidt tot warmteverlies, wat je energierekening stevig de hoogte induwt. Laat je gevel zeker isoleren langs de buitenkant. Zo heb je niet alleen een betere isolatie, maar je woning krijgt ook een frisse look!

Gevelproblemen voorkomen of oplossen? Schakel Kijzer in!

Merk je dat je gevelproblemen hebt? Of nog beter: wil je ze voorkomen? Laat je gevel renoveren door de nummer 1 in dak- en gevelrenovatie: Kijzer! Contacteer ons gerust of vraag meteen een offerte aan, dan weet je meteen wat je van het kostenplaatje mag verwachten.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze acties en geen informatie missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

© 2024 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit