Blog

7 veelvoorkomende dakproblemen en hoe je ze oplost

Herken jij een van deze veelvoorkomende dakproblemen? Dan is het hoog tijd om je dak onder handen te laten nemen door professionals!

1. Mijn dak lekt

Lekkage is een van de meest voorkomende dakproblemen. Los het snel op, want dit kan leiden tot vochtplekken op de muren, schade aan je interieur of zelfs gezondheidsrisico’s. Je kan het voorkomen door je dakgoot en regenpijp vrij te maken van bladeren en vuil. Zie je de oorzaak niet? Laat het dan door de specialisten van Kijzer opsporen en repareren.

2. Mijn dak is beschadigd

Een dak krijgt heel wat te verduren wanneer het weer niet mee zit: felle wind, hevige hagel, sneeuw, zon … Het belangrijkste is dat je het goed onderhoudt om beschadiging te voorkomen. Er zijn ook andere oorzaken die je dak kunnen beschadigen, zoals takken van bomen. Snoei dus tijdig de bomen rondom je huis. Kijk ook steeds dat je regenpijp of dakgoot nog in orde is, want dit kan op termijn je volledige woning beschadigen.

3. Ik heb last van vocht en schimmel

Vochtproblemen zorgen voor heel wat extra beschadiging, zoals schimmel en ongedierte. Let hier goed mee op, want schimmel inademen is erg ongezond én het tast het materiaal in je huis aan. Ventileer je woning voldoende en zorg voor een goede dakisolatie zodat er niets naar binnen kan.

4. De dakgoot is verstopt

Verstopte dakgoten kunnen grote problemen veroorzaken, zeker tijdens regenachtige periodes. Het water kan dan niet weglopen waardoor het ophoopt en zo je dak beschadigt. Hier kan een grondige reinigingsbeurt al een goede eerste oplossing zijn.

5. De dakpannen zitten los

Een ander veelvoorkomend probleem zijn dakpannen die loskomen, verschuiven of stuk gaan door slijtage. Hierdoor kan een lek ontstaan en raakt je volledige dak beschadigd. Zie je dit gebeuren? Schakel dan meteen dakwerkers in die de pannen veilig en stevig vastmaken

6. Ik voel tocht in huis

Naast vocht, is ook tocht een nadeel van een huis dat niet goed geïsoleerd is. Je kan het eerst proberen oplossen met tochtstrips of -band te plakken op de gaten. Een efficiëntere oplossing is om voor een goede dakisolatie te gaan en alle openingen op te vullen met isolatieschuim.

7. Er groeit mos op mijn dak

Mosgroei ontstaat vooral in vochtige en koele periodes. Dit kan leiden tot verstopping van de dakgoot en beschadigingen aan de dakpannen. Zie je mos op je dak? Verwijder het zo snel mogelijk of laat het professioneel reinigen.

Dakproblemen voorkomen of oplossen? Schakel Kijzer in!

Merk je dat je dakproblemen hebt? Of nog beter: wil je ze voorkomen? Laat je dak dan renoveren door de nummer 1 in dakrenovatie: Kijzer! Contacteer ons gerust als je vragen hebt of vraag meteen een offerte aan.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze acties en geen informatie missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

© 2024 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit