Blog

Project in de kijker: groot project met authentiek karakter in Wemmel

In de gemeente Wemmel wachtte een groot project op ons met een aantal leuke uitdagingen. Indrukwekkende cijfers, een mooie overgang tussen authentiek en nieuw, en een tevreden klant. Lees hieronder het verhaal van deze grondige dakrenovatie!

370 m2 dakoppervlakte, 22 zonnepanelen, 8 VELUX-ramen

De eerste vraag waarmee de klant naar ons kwam, was om hun dak te laten isoleren en vernieuwen zodat het klaar is voor de toekomst én zodat ze aanspraak konden maken op premies. Met een dakoppervlakte van 370 m² was dit allesbehalve een klein project. Ons team verwijderde het oude dak en bouwde daarna volgens de Sarking-methode weer op.

Later bedacht de klant dat ze ook zonnepanelen door ons wilde laten installeren. Onze verkoper ging bij hen langs met alle uitleg over onder andere hun verbruik per jaar, hoeveel panelen wij aanraden om te plaatsen … Daarna plaatsten we maar liefst 22 zonnepanelen met 400 Wattpiek per plaat. En da’s niet alles! We plaatsten ook 8 VELUX-dakramen. Langs binnen werkten we alles af met pleisterwerk en gyproc. Dit deden we tot het schilderklaar was!

Authentiek karakter

De klant wilde z’n dak niet alleen isoleren en vernieuwen voor energie-efficiëntie en premievoordelen, maar ook het authentieke karakter van de woning behouden. Hij was vastberaden om materialen en stijlen te kiezen die respect tonen voor de oorspronkelijke architectuur. Daarom kozen ze voor een Oude Pottelbergse pan 451 Vieilli rood van Wienerberger en cederhouten dakoversteken. Zo ontstaat er een naadloze combinatie van oud en nieuw.

Geen uitdaging te groot

Elk groot project kent zijn uitdagingen, en dit was geen uitzondering! Het complexere kerktorendak met leipannen was voor ons team een moeilijke hoek om waterdicht af te werken. Daarnaast zorgden een waakzame hond en een gevoelig alarmsysteem voor een extra dimensie in het logistieke proces.

Uiteraard is geen enkele uitdaging te groot voor onze vakmannen. Uitkomst? Een (K)ijzersterk eindresultaat en een heel tevreden klant!

Ook een groot project op de planning?

Of nood aan kleinere dak- of gevelwerken? Wij staan voor je klaar met alle kennis en expertise om je project tot een goed einde te brengen. Contacteer ons voor meer info of vraag een offerte aan. We bespreken graag alle mogelijkheden!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze acties en geen informatie missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

© 2024 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit