Blog

Voordelen thuisbatterij: waarom het nog steeds een interessante investering is

Zonnepanelen laten installeren, da’s een slim idee. Wat nog een goede investering is? Een thuisbatterij! Wij leggen graag uit wat dit precies is, of het een goede investering is en vertellen vier belangrijke voordelen van die thuisbatterij. 

Wat is een thuisbatterij?

Een thuisbatterij is een apparaat dat (overtollige) elektriciteit opslaat die tijdens de zonmomenten wordt gegenereerd door zonnepanelen. ’s Nachts of op bewolkte momenten, wanneer er weinig energie wordt geproduceerd, kan de opgeslagen elektriciteit worden gebruikt om je huis van stroom te voorzien. Heb je geen terugdraaiende teller? Dan kan je de opgewekte energie niet gebruiken en gaat het rechtstreeks naar het net.

Goed om te weten: met een zonnepaneleninstallatie dekt een gemiddeld gezin tot 30% van zijn elektriciteitsverbruik. Als je hier een thuisbatterij aan koppelt, stijgt dit tot wel 70%.

De voordelen van een thuisbatterij

 • Onafhankelijk van het net
  Je kunt je eigen opgeslagen elektriciteit gebruiken wanneer dat nodig is, waardoor je minder afhankelijk wordt van het elektriciteitsnet. Dit is vooral handig bij stroomstoringen, want ook dan kan je gewoon elektriciteit blijven gebruiken.
 • Minder kosten  
  Je energierekening zal aanzienlijk verlagen. Wanneer je overtollige energie opslaat en gebruikt wanneer de tarieven hoog zijn, geniet je van lagere elektriciteitskosten. Je hoeft ook minder elektriciteit van het net te kopen, wat kan leiden tot aanzienlijke besparingen op lange termijn.
 • Duurzaam
  Door je eigen groene energie op te slaan, heb je minder fossiele brandstoffen nodig en verlaag je je ecologische voetafdruk. Dit draagt bij aan een schoner milieu en helpt bij de overgang naar hernieuwbare energiebronnen.
 • Flexibiliteit
  Een thuisbatterij geeft je de flexibiliteit om energie op te slaan wanneer de prijzen laag zijn en te gebruiken wanneer ze hoog zijn. Je kan ook energie opslaan op momenten wanneer er overvloedige hernieuwbare energie beschikbaar is en deze later gebruiken wanneer het nodig is.

Is het de investering waard?

Een thuisbatterij is zeker niet goedkoop, maar op lange termijn – wij kunnen de terugverdientijd voor jou berekenen – heb je het normaal terugverdiend. Zeker als je dit combineert met andere installaties, zoals een slimme meter waarmee je je energieverbruik en -opwekking monitort. Of met een warmtepomp of elektrische wagen, die je door je thuisbatterij laat aanvoeren wanneer de zon niet schijnt.

Je verdient trouwens ook je zonnepanelen sneller terug als je ze koppelt met een thuisbatterij, want je gebruik van de opgewerkte energie verhoogt ook. Zo haal je het maximum uit je digitale teller. En naast de financiële voordelen, zorg je natuurlijk ook mee voor een milieuvriendelijkere planeet.

Wil je de voordelen van een thuisbatterij zelf ervaren?

Of heb je hier nog vragen over? Contacteer ons gerust! Of vraag meteen een offerte aan voor een dakrenovatie met zonnepanelen, dan weet je meteen wat je van het kostenplaatje mag verwachten.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze acties en geen informatie missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

© 2024 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit