Blog

Renoveer en laat je huis stijgen in waarde!

Je huis laten renoveren heeft heel wat voordelen. Niet alleen zorg je ervoor dat je stek weer helemaal aan je wensen voldoet, ze stijgt ook in waarde. Mooi meegenomen, zeker als je plannen hebt je woning ooit nog te verkopen. Welke voordelen er zijn en voor welke renovaties je best kiest, leggen we hier klaar en duidelijk voor je uit.

Naast een woning die er weer als nieuw uitziet, kan een renovatie ook betekenen dat je huis in waarde stijgt. Daarvoor moeten de verbouwingswerken specifiek worden afgestemd op jouw woonst en moet er gewerkt worden met kwaliteitsvolle materialen. Het is dus erg belangrijk dit professioneel te laten uitvoeren, zowel voor het resultaat dat jij als bewoner wil zien als voor de meerwaarde bij verkoop.

Een onvergetelijke eerste indruk

Hoeveel je woonst in waarde stijgt is afhankelijk van verschillende factoren zoals de omgeving, je kopersdoelgroep, het soort woning enzovoort. Maar wat ongetwijfeld sterk meetelt is het esthetische aspect. Een eerste indruk is vaak allesbepalend. Wil je dat je woning in waarde stijgt, zorg je er dus maar beter voor dat het aangezicht ervan in orde is. Afgebladderde verf, scheuren in de gevel, lekken in het dak of een verouderd uitzicht zijn uit den boze. Een dak- en gevelrenovatie zijn dus essentiële eerste stappen.

Meer ruimte

De oppervlakte van je huis speelt een grote rol in de waardebepaling van je woning. Vooral het bewoonbare aantal vierkante meters is daarbij van belang. Je kan dus tijdens je verbouwingswerken gaan voor een aanbouw of je kan je zolder renoveren. Ook voor zolderrenovaties kan je op Kijzer rekenen. Wil je dat je zolder meetelt voor de bewoonbare oppervlakte, dan moet je wel een vaste trap naar deze ruimte hebben of laten plaatsen. De waarde van extra vierkante meters is afhankelijk van de plaats waar je woont.

Een goed geïsoleerd huis is er twee waard

Elektriciteit wordt steeds duurder en de overheid treft meer en meer maatregelen voor het milieu. De EPC-waarde, het energieprestatiecertificaat, wint daardoor aan belang bij een eventuele verkoop van het huis. Het is dus zeker geen slecht idee om tijdens je renovatiewerken ook (nieuwe) isolatie te laten plaatsen. Op dat moment ben je duurzaam aan het renoveren. En dat heeft veel voordelen! Naast de meerwaarde die wordt gecreëerd, zal je ook veel besparen op je energiefactuur. Zo verdien je al heel wat van de verbouwingskosten terug. Bovendien betaalt de overheid in veel gevallen mee met de werken als de renovatie de energiescore van je huis ten goede komt.

Bij isolatiewerken start je het best met het dak. Daarlangs verlies je immers de meeste energie en warmte en zo ook geld. Via het dak gaat er zelfs twee keer meer energie verloren dan via de muren. Ook als je al isolatie hebt, is het belangrijk deze te vernieuwen. De hedendaagse isolatietechnieken staan heel wat verder dan oudere methodes.

Na het dak zijn slecht geïsoleerde muren de tweede grootste oorzaak van warmte- en energieverlies. Laat dus op tijd een expert bepalen of de isolatie van je gevel nog voldoende is. Verder is het belangrijk ramen, deuren, vloeren en poorten te isoleren.

Andere zaken met een positieve invloed op de energiescore van je huis zijn onder andere de plaatsing van dubbelglas, een zuinige cv-ketel en zonnepanelen.

Renovatie- en isolatiewerken: vertrouw op expertise

Bij Kijzer vertrouwen we op jarenlange ervaring om de werken tot een goed einde te brengen. Bent u op zoek naar iemand met kennis van zaken die uw renovatie- of isolatieproject in goede banen kan leiden zodat uw huis in waarde stijgt? U kan steeds vrijblijvend contact opnemen of een offerte aanvragen.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze acties en geen informatie missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

© 2024 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit