Blog

Alles wat je moet weten over een gevelrenovatie in 2024

Een gevel zorgt niet alleen voor de juiste look van je woning, het speelt ook een cruciale rol in de bescherming en isolatie ervan. Het is dan ook belangrijk om hem op tijd op te frissen! Wij vertellen je alvast wat je moet weten over een gevelrenovatie in 2024.

De voordelen van een gevelrenovatie

Waarom je je gevel zou laten renoveren? Omdat het veel meer voordelen heeft dan enkel een huis dat er weer als nieuw uitziet!

 • Betere bescherming tegen koude en vocht
  Met isolatie op je gevel hou je makkelijker warmte binnen en koude buiten. Je gevel renoveren is dus ook een duurzame keuze. Je bespaart namelijk energie door minder je airco of verwarming aan te zetten.
 • Hogere waarde
  De waarde van je woning stijgt, waardoor je je huis sneller verkocht krijgt voor een hogere prijs. Zo is de renovatie eenvoudig terugverdiend!
 • Stabielere woning
  Wanneer je gevel in slechte staat is, kan je woning instabiel worden. Stenen kunnen scheuren en het voegsel dat ertussen zit, kan eruitvallen. Een gevelrenovatie zorgt voor de nodige stabiliteit en veiligheid.

Welke soorten gevelbekleding bestaan er?

Er zijn verschillende manieren om je gevel af te werken. Onze 2 favoriete soorten? Crepi en spuitkurk.

Crepi – een mengsel op basis van cement – is budgetvriendelijk en biedt meerdere mogelijkheden. Je kiest zelf of je voor een klassieke, tijdloze of moderne uitstraling gaat. Dankzij deze bepleistering is je gevel beter bestand tegen verschillende weersomstandigheden en is hij tientallen jaren beschermd.

Spuitkurk is dan weer een volledig natuurlijk, duurzaam product op basis van kurk. Het is nog milieuvriendelijker dan crepi en heeft een vochtwerende én isolerende werking.

De premies in 2024

De kosten van je gevelrenovatie worden een pak lichter wanneer je recht hebt op premies. En jawel, ook dit jaar heb je verschillende mogelijkheden:

 • Mijn Verbouwpremie
 • EPC-labelpremie
 • Ondersteuning bij asbestverwijdering
 • Verlaagd btw-tarief van 6%
 • Lokale premies

Die premies komen goed van pas wanneer de renovatieverplichting geldt voor jou. Heb jij sinds 2023 een woning gekocht met label E of F? Dan moet je binnen de 5 jaar na aankoop verplicht renoveren naar label D of beter!

Klaar om je gevel te renoveren in 2024?

Als nummer 1 in dak- en gevelrenovatie staan we bij Kijzer klaar om je gevel onder handen te nemen. We begeleiden je van A tot Z, van het begin van de planning tot de uiteindelijke realisatie van je gevelrenovatie. Heb je hier nog vragen over? Contacteer ons gerust of vraag meteen een offerte aan, dan weet je meteen wat je van het kostenplaatje mag verwachten.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze acties en geen informatie missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

© 2024 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit