Blog

Crepi plaatsen? Zo gaat dat in z’n werk!

Crepi plaatsen is dé ideale oplossing voor wie z’n gevel een nieuwe, strakke look wil geven. Maar hoe gebeurt dat nu eigenlijk? We leggen het graag voor je uit in onderstaand artikel.

Wat is crepi precies?

Is je gevel toe aan vernieuwing? Dan is crepi plaatsen een goede oplossing! Dit mengsel op basis van cement is budgetvriendelijk en biedt meerdere mogelijkheden. Je kan kiezen of je voor een klassieke, tijdloze of moderne uitstraling gaat. Dankzij deze bepleistering is je gevel beter bestand tegen verschillende weersomstandigheden en is hij tientallen jaren beschermd.

Combineer je crepi met isolatie? Dan voorkom je dat je energiefactuur hoog oploopt.

Crepi plaatsen in 5 stappen:

 1. Goede voorbereiding
  Het nodige materiaal – zoals een steiger, gereedschap, water en elektriciteit – moet aanwezig zijn. Verder wordt de omgeving afgedekt zodat er geen andere oppervlakken vuil worden. Ook ramen en deuren moeten goed afgeschermd zijn met folie zodat er geen gevelpleister op terechtkomt.
 2. Correct hoekprofielen plaatsen
  Is alles goed afgeplakt? Dan plaatsen we de hoek- en startprofielen. Deze zijn de geleider van het pleistermateriaal, ze zorgen ervoor dat er geen vocht onder terechtkomt en verstevigen de gevelhoeken.
  Wil je ook isolatieplaten? Laat deze dan eerst bevestigen, nog vóór de hoekprofielen.
 3. Wapeningsnet als onderlaag
  Om scheurtjes in de buitenmuur te voorkomen en om de crepi goed te laten hechten, plaatsen we eerst een wapeningsnet onder de uiteindelijke crepilaag. Dat zorgt ook voor een egale, strakke gevelafwerking.
  Ga je voor de combinatie van crepi en gevelisolatie? Dan worden de isolatieplaten met lijm aan de gevel vastgemaakt. Het wapeningsnet brengen we dan rechtstreeks op de isolatieplaten aan.
 4. Crepi over het wapeningsnet
  Wij plaatsen steeds siliconenharscrepi. Dat is een pleister op basis van kunsthars. Het is licht van gewicht, elastisch en waterdicht. Daardoor is het goed bestand tegen krassen en stoten.
 5. Precieze afwerking
  Is de crepi geplaatst? Dan moeten de naden gedicht worden. Zorg ervoor dat het pleisterwerk goed aansluit rond de ramen en deuren, dat kan het best met een siliconenkit. Daarna volgt een grondige inspectie en wordt alles opgeruimd.
 6. Gevelplint
  Bij Kijzer plaatsen we altijd een gevelplint aan de onderzijde van de gevel. Dit is om het pleisterwerk te beschermen tegen vocht en vuil. Het geeft je gevel ook een extra mooie look.

Laat je crepi plaatsen door de toppers van Kijzer

Crepi heeft heel wat voordelen, en daar geniet je optimaal van als het materiaal correct is geplaatst. Dan ben je bij Kijzer natuurlijk aan het juiste adres! Wij voeren gevelrenovaties met crepi uit over heel Vlaanderen. Zo zorgen wij dat iedereen kan kiezen voor de nummer 1 in dakwerken en gevelwerken. Contacteer ons gerust als je vragen hebt of vraag meteen een offerte aan.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze acties en geen informatie missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

© 2024 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit