Blog

Gevelrenovatie met spuitkurk: 5 redenen om hiervoor te kiezen

Een gevelrenovatie met spuitkurk heeft tal van voordelen! Ontdek hier waarom jij moet kiezen voor spuitkurk!

1. Ecologisch

Spuitkurk is een ecologisch, organisch materiaal. Daardoor is het nog milieuvriendelijker dan crepi. Hoezo? Bomen hoeven namelijk niet gekapt te worden om kurk te verkrijgen. De kurkeik is klaar om elke negen jaar ontschortst te worden en hierna groeit de kurk gewoon opnieuw aan.

Ook het productieproces van spuitkurk verloopt ecologisch, waarbij er zeer veel aandacht wordt besteed aan een minimaal energieverbruik.

2. Veelzijdig

gevel met oranje spuitkurk

Kies je voor een gevelrenovatie met spuitkurk, dan kies je voor veelzijdigheid. Je kan de afwerking van je gevel volledig zelf bepalen en kan het op vrijwel elke (schone) ondergrond laten plaatsen.

Wist je dat spuitkurk een basiskleur heeft, waaraan pigment toegevoegd kan worden? De kleur van jouw nieuwe gevel bepaal je dus helemaal zelf. Zowel bij moderne als landelijke woningen komt een gevelrenovatie met spuitkurk volledig tot zijn recht.

Gespoten kurk kan je aanbrengen op elke schone ondergrond. Denk aan de bakstenen muren, betonnen omheiningen, houten tuinhuisjes of kunststoffen plaatwerk.

3. Isolerende werking

Spuitkurk heeft zowel een thermische als een akoestische isolerende eigenschap. Het slaat warmte namelijk op en geeft het geleidelijk aan opnieuw af. Temperatuurschommelingen worden zo netjes opgevangen.

In combinatie met buitenmuurisolatie is het dé manier om jouw gevel in te pakken. Je vermijdt optimaal de koudebruggen en het warmteverlies.

4. Duurzaam

Een gevelrenovatie met spuitkurk zorgt ervoor dat je gevel dampopen, vochtwerend, kras- en slijtvast is. Als dat niet duurzaam is! Spuitkurk is vochtwerend en regen kan de gevel niet binnendringen. Je hebt geen kans op vochtproblemen of condensvorming.

5. Budgetvriendelijk

Een professional brengt spuitkurk zeer efficiënt aan. Er wordt een gespecialiseerde spuitmachine gebruikt, terwijl andere gevelbekleding veelal met de hand wordt aangebracht.

Ga jij voor een gevelrenovatie met spuitkurk?

Buitenmuurisolatie met spuitkurk is de ideale combinatie voor elke woning. Ben jij op zoek naar een betrouwbare partner? Dan is Kijzer een slimme keuze. Contacteer ons of vraag vrijblijvend jouw offerte aan.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze acties en geen informatie missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

© 2024 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit