Heb jij nog asbestleien op je dak liggen?

Als je op je dak nog asbestleien hebt liggen, is het enorm belangrijk deze zo snel mogelijk te laten vervangen. Asbest veroorzaakt immers kanker en andere gezondheidsproblemen. Politieke partij Groen wees onlangs nog op de urgentie van de zaak en ook verschillende bv’s kwamen met verhalen naar buiten hoe zij personen verloren zijn aan de gevolgen van asbest. Stel de renovatie van je dak dus niet langer uit: bescherm jezelf en kies voor een nieuwe dakbedekking!

Het gebruik van asbest is sinds 2001 verboden, maar het goedje zit nog overal in onze gebouwen in de vorm van isolatie, golfplaten, dakleien en gevelbekleding. Asbest was namelijk ooit een wondermiddel: onbrandbaar en slijtvast materiaal. Maar helaas blijkt het ook erg kankerverwekkend te zijn.

Toch is er in Vlaanderen nog te veel asbest aanwezig. Van huizen die gebouwd zijn voor 1990 zijn de leien zo goed als altijd gemaakt van asbestcement. Dat is geen goed nieuws, want daken en gevels gemaakt van deze stof sturen asbestvezels de lucht in wanneer ze beginnen te verslijten. Ook de luchtkwaliteit in huis kan eronder lijden. En wie die lucht inademt, kan verschillende gezondheidsproblemen ontwikkelen of kanker krijgen. Daarnaast heeft een asbestdakbedekking nog meer nadelen. Zo mag je geen zonnepanelen leggen op een dak met asbest en mag je deze daken niet ontmossen. Er komen dan namelijk te veel van de schadelijke vezels vrij. Je kiest dus maar beter voor een nieuwe dakbedekking: voor je gezondheid, voor duurzame energie en voor een proper dak zonder mos.

Werk mee aan een asbestvrij Vlaanderen

In Nederland moeten alle daken met asbest tegen 2024 vervangen zijn. Met de huidige kritiek op de stof zit de kans er dik in dat de Vlaamse regering volgt. Indien uw dak nog bekleed is met asbestleien overweegt u best deze op korte termijn te laten vervangen.

Het verwijderen van asbest is een klus voor vakmensen, aangezien het niet ongevaarlijk is. Kijzer heeft alle kennis en expertise in huis om deze werken veilig af te ronden. Wacht dus niet langer en contacteer ons vandaag nog voor een vrijblijvende offerte!

© 2023 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit