Blog

De voordelen van zonnepanelen: groter dan de nadelen

De voordelen van zonnepanelen zorgen ervoor dat zonnepanelen al een tijdje erg populair zijn. In België kan je er haast niet meer naast kijken. In de meeste straten zie je dan ook meerdere huizen met een dak vol zonnepanelen. Maar waarom zijn zonnepanelen zo populair?

Zonnepanelen zijn een duurzame vorm om energie op te wekken, die veel voordelen met zich meebrengen. Bij Kijzer helpen we je tot wel 100% op je elektrisch verbruik te besparen door zonnepanelen te plaatsen. Zo beschermen wij je tegen de stijgende energieprijzen!

De voordelen van zonnepanelen:

  • Een van de voordelen van zonnepanelen is dat de stroom die je opwekt, gratis is. Als de zon schijnt of als er daglicht aanwezig is, dan zijn de zonnepanelen in staat om stroom op te wekken.
  • Daarbij komt dat gezinnen met zonnepanelen vaak minder stroom verbruiken dan gezinnen zonder.
  • Ook veroorzaak je met zonnepanelen niet langer CO2 uitstoot, wat vaak wel het geval is bij andere energiebronnen.
  • Bovendien zijn zonnepanelen zeer veilig: er is weinig dat kan mislopen eens de zonnepanelen geïnstalleerd zijn.

Bij Kijzer installeren wij de zonnepanelen op een korte periode, afhankelijk van de oppervlakte zijn we vaak binnen de dag al klaar. De zonnepanelen gaan bovendien een lange tijd mee, denk aan tien tot twintig jaar, en vergen amper onderhoud. Zijn de zonnepanelen op zijn eind? Ook dan is er positief nieuws, want deze worden voor maar liefst 90% gerecycleerd. Een ander voordeel van zonnepanelen is dat de waarde van je huis aanzienlijk stijgt.

Samengevat: zonnepanelen zijn een zeer goede investering.

De nadelen van zonnepanelen:

Zonnepanelen hebben natuurlijk ook enkele nadelen, al wegen die niet op tegen de vele voordelen van zonnepanelen.

  • Voor veel mensen stralen zonnepanelen een gevoel van ‘lelijkheid’ uit. Veel mensen vinden dat de zonnepanelen het mooie uitzicht van een huis verpesten. Dit is vaak het geval wanneer de zonnepanelen niet goed zijn gelegd. De vakmannen van Kijzer leggen de zonnepanelen steeds nauwkeurig en op de juiste manier. Je moet immers rekening houden met de plaats waar je je zonnepanelen installeert. Bij een plat dak is dit makkelijk, je kan hier de hellingshoek namelijk zelf bepalen. De meest ideale kant is het zuiden. 
  • Een ander nadeel is het onderhoud en het schoonmaken van de zonnepanelen. Dat laat je best door een professional uitvoeren, zo vermijd je ongelukken.

Wil je graag meer informatie over de voor- en nadelen van zonnepanelen, dan kan je vrijblijvend contact met ons opnemen. Interesse in het plaatsen van zonnepanelen? Vraag dan nu je offerte aan bij Kijzer.

zonnepanelen op een hellend dak

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze acties en geen informatie missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

© 2023 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit