Blog

5 redenen om zonnepanelen te plaatsen

Zonnepanelen laten plaatsen is de ideale langetermijnoplossing om het hot-topic van de stijgende energieprijzen aan te pakken. Velen onder ons maken zich zorgen over hun toekomstige energiefacturen. We hebben natuurlijk geen glazen bol, maar één ding is (bijna) zeker: de prijzen zullen de komende maanden nog niet meteen fors dalen, integendeel. Zonnepanelen laten plaatsen is de perfecte investering die (op termijn) heel wat interessante voordelen met zich meebrengt. En wel om deze vijf redenen:

De panelen zijn na vijf jaar terugverdiend

Laten we de hoge energieprijzen als een gunst zien voor de terugverdientijd van jouw zonnepanelen. Hoe hoger de prijzen voor energie liggen, hoe sneller jij jouw panelen hebt terugverdiend. Stel: je laat gemiddeld 11 zonnepanelen op je dak plaatsen, dan heb je deze panelen na ongeveer vijf jaar terugverdiend. Als je weet dat de terugverdientermijn in 2021, voor eenzelfde verbruik en evenveel panelen, nog op acht jaar lag, dan hebben we vandaag, één jaar later, toch een mooi voordeel te pakken.

Produceer je teveel? Verkoop het dan

Specialisten raden vaak aan om over je volledige dakoppervlakte zonnepanelen te laten plaatsen. Op die manier wek je heel wat energie op. Het is dan ook niet gek dat je uiteindelijk meer energie creëert dan je effectief verbruikt. Wat doe je dan met die overschot? Deze overtollige stroom kan je terug op het net zetten en verkopen aan je leverancier. Dankzij de hoge elektriciteitsprijzen krijg je hier bovendien nog meer voor dan een aantal jaren geleden. Hoewel je door het prosumententarief betaalt voor het niet-gemeten gedeelte van het verbuik van het distributienetwerk, haal je nog steeds heel wat winst uit je investering.

Vandaag laat je zonnepanelen plaatsen van betere kwaliteit  

Doorheen de jaren is de kwaliteit van zonnepanelen aanzienlijk verbeterd. Hierdoor gaan de panelen veel langer mee dan vroeger. Zonnepanelen die je vandaag laat plaatsen, gaan gemiddeld 25 tot 30 jaar mee.

Zonnepanelen zijn onderhoudsvriendelijk

Nog een praktisch voordeel van zonnepanelen is ongetwijfeld de onderhoudsvriendelijkheid. Doordat de meeste panelen op een schuin dak worden geplaatst, spoelt de regen het vuil er zo mee af. Voor een optimaal rendement hoef je de panelen slechts één keer per jaar te controleren en het overtollige, vastzittende vuil te verwijderen.

De ecologische voetafdruk

Door alle prijsstijgingen en crisissen zouden we bijna het ecologische aspect van zonnepanelen vergeten. Wanneer de zonne-energie wordt omgezet naar stroom, komen er geen broeikasgassen vrij. Hierdoor stoot je dus aanzienlijk minder CO2 uit, wat het klimaat alleen maar ten goede komt.  

Zonnepanelen laten plaatsen: go for it!

Eén ding kunnen we alvast met zekerheid zeggen: zonnepanelen laten plaatsen is en blijft een serieuze investering, maar je haalt er meer dan ooit voordeel uit op langere termijn. Denk daar dus zeker eens over na als je deze winter de verwarming aandraait of in een warme douche stapt.


Wil je graag meer informatie over de voor en nadelen van zonnepanelen, dan kan je vrijblijvend contact met ons opnemen. Interesse in het plaatsen van zonnepanelen? Vraag dan nu je offerte aan bij Kijzer.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze acties en geen informatie missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

© 2023 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit