Dakwerken

Dakisolatie

Wist je dat een oud of slecht geïsoleerd dak kan leiden tot een warmteverlies van maar liefst 32%? Met een goed geïsoleerd dak betaal je minder verwarmingskosten in de winter, of houd je jouw woning net koeler op warme zomerdagen.

Dakisolatie heeft dus een grotere impact op onze leefsituatie dan veel mensen denken. Daarom is het belangrijk om het juiste materiaal te kiezen en de isolatie door een professional te laten aanleggen. Bij Kijzer gidsen we je doorheen het hele proces, van materiaalkeuze tot uitvoering. We zorgen bovendien voor volledige administratieve ontzorging en kijken erop toe dat je geen premies of subsidies misloopt.

Dakisolatie is dé perfecte manier om dit te realiseren. Bovendien kan je genieten van verschillende premies en subsidies. Wij begeleiden je graag bij die aanvragen.

Besparen met de juiste dakisolatie

Door de stijgende energieprijzen in België gaan veel mensen op zoek naar manieren om kosten te besparen. Echter staan we er vaak niet bij stil dat dakisolatie onrechtstreeks een grote impact heeft op onze verwarmingskosten. Een goede dakisolatie zorgt er namelijk voor dat de warmte minder gemakkelijk kan ontsnappen via het dak en dus in de woning blijft. Hierdoor moet je minder verwarmen en verlaagt je energiefactuur, maar leef je ook nog eens milieubewuster: dakisolatie kan de EPC-score van je woning namelijk tot wel 52% verlagen. 

Een dak isoleren is dus een duurzame investering die je dubbel en dik terugverdient. Zo creëer je met een dakrenovatie met isolatie niet alleen een aangenamere leefomgeving, maar doe je ook financieel een slimme zet.

Tip: PIR-isolatie in combinatie met dakisolatieplaten, zorgt voor een beduidend lagere energierekening en toch een lekker warm en gezellig huis.

Advies op maat

Elk dak is uniek. Daarom is de keuze voor het isolatiemateriaal ook per woning verschillend. Op basis van jouw wensen, kunnen onze specialisten precies bepalen welke isolatie bij jouw woning past. Klaar om je hoge energierekening eindelijk te doen dalen met dakisolatie? Ontvang binnen 24u een vrijblijvende offerte op maat van jouw project, via dit formulier.

Kijzer als jouw nummer 1

Klanten kiezen voor Kijzer omwille van onze correcte opvolging en kwalitatieve uitvoering. We zorgen voor rust door alles in handen te nemen van bij de opstart tot na de oplevering. Als klant bij Kijzer kan je rekenen op een volledige administratieve ontzorging, zodat jij geen stress hoeft te ervaren tijdens de renovatiewerken.

Meer weten: het beste materiaal voor een dakisolatie van je woning

Als je beslist om je dak te isoleren, dan is het belangrijk om het juiste materiaal te kiezen dat past bij jouw unieke situatie. Er zijn namelijk diverse materialen voor dakisolatie, elk met hun eigen kenmerken, voor- en nadelen. Zo is er ten eerste minerale wol, zoals glaswol en rotswol, of PIR isolatieplaten. Het zijn allebei hoogwaardige materialen die zorgen voor een buitengewoon hoge isolatiewaarde.

Voor een hellend dak gebruiken we minerale wol of sarking-isolatie PIR-platen. De voordelen van minerale wol is dat het minder plaats inneemt dan PIR isolatieplaten, en het heeft een hogere geluidsdemping. Daarnaast is dit onbrandbaar en hoe dikker de isolatie, hoe minder warmte erdoor geleidt. De minerale wol is mogelijk vanaf 16 centimeter.

Als een hellend dak aan de buitenzijde wordt geïsoleerd, noemt men dit een sarkingdak. De sarking-isolatie PIR-platen kunnen zo dik zijn als je zelf wenst, maar wij raden aan om steeds een dikte van meer dan 10 centimeter te kiezen. Hierdoor krijg je de beste resultaten uit je isolatie. 

Heb je een plat dak? Dan kies je best voor PIR-platen om je dak te isoleren. PIR dakisolatieplaten zijn in vergelijking met minerale wol meer vochtbestendig en daarmee ook rotvrij en schimmelvrij. Je kan zelf beslissen hoe dik je de isolatie wenst. Wij adviseren een dikte van meer dan 10 centimeter omdat je, zoals bij een hellend dak, zo de beste resultaten krijgt uit je isolatie.

Laat je je zolder renoveren? Kies dan voor minerale wol. Je kan dit gemakkelijker tussen dakspanten en kepers plaatsen. Ook bij een zolderrenovatie is minerale wol mogelijk vanaf 16 centimeter. 

Hulp nodig bij de keuze van de beste dakisolatie voor je woning? Doe vrijblijvend beroep op ons advies.

Laat je inspireren en bekijk onze realisaties

Contacteer ons

Wil je graag weten hoe Kijzer jou kan helpen? Contacteer ons dan op het nummer
+32 (0)3 808 46 46 of stuur een mail naar info@kijzer.be.

Contacteer ons  Vraag een vrijblijvende offerte

© 2023 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit