Dakwerken

Dakisolatie

Dak laten isoleren

Je dak laten isoleren drukt de verwarmingskosten in de winter en houdt je woning koeler op warme zomerdagen. Want een oud of slecht geïsoleerd dak kan leiden tot een warmteverlies van maar liefst 32%.

Dakisolatie heeft dus een grotere impact op onze leefsituatie dan veel mensen denken. Daarom is het belangrijk om het juiste materiaal te kiezen en de isolatie door een professional te laten aanleggen. Bij Kijzer gidsen we je doorheen het hele proces, van materiaalkeuze tot uitvoering. We zorgen bovendien voor volledige administratieve ontzorging en kijken erop toe dat je geen premies of subsidies misloopt.

Besparen met de juiste dakisolatie

Door de stijgende energieprijzen in België gaan veel mensen op zoek naar manieren om kosten te besparen. Al staan we er vaak niet bij stil dat je dak laten isoleren onrechtstreeks een grote impact heeft op onze verwarmingskosten. Een goede dakisolatie zorgt er namelijk voor dat de warmte minder gemakkelijk ontsnapt via het dak en dus in de woning blijft. Hierdoor moet je minder verwarmen en verlaagt je energiefactuur, maar leef je ook nog eens milieubewuster: je dak laten isoleren kan de EPC-score van je woning namelijk tot wel 52% verlagen. 

Een dak laten isoleren is dus een duurzame investering die je dubbel en dik terugverdient. Zo creëer je met een dakrenovatie met isolatie niet alleen een aangenamere leefomgeving, maar doe je ook financieel een slimme zet.

Tip: PIR-isolatie in combinatie met dakisolatieplaten, zorgt voor een beduidend lagere energierekening en toch een lekker warm en gezellig huis.

Advies op maat

Elk dak is uniek. Daarom is de keuze voor het isolatiemateriaal ook per woning verschillend. Op basis van jouw wensen kunnen onze specialisten precies bepalen welke isolatie bij jouw woning past. Klaar om je hoge energierekening eindelijk te laten dalen met dakisolatie? Ontvang binnen 24u een vrijblijvende offerte op maat van jouw project, via dit formulier.

Kijzer als jouw nummer 1

Klanten kiezen voor Kijzer om onze correcte opvolging en kwalitatieve uitvoering. We zorgen voor rust door alles in handen te nemen van bij de opstart tot na de oplevering. Als klant bij Kijzer kan je rekenen op een volledige administratieve ontzorging, zodat jij geen stress hoeft te ervaren tijdens de renovatiewerken.

Je dak laten isoleren: de beste isolatiematerialen

Beslist om je dak te laten isoleren? Dan is het belangrijk om het juiste materiaal te kiezen dat past bij jouw unieke situatie. Er zijn namelijk diverse materialen voor dakisolatie, elk met hun eigen kenmerken, voor- en nadelen. Zo is er ten eerste minerale wol, zoals glaswol en rotswol, of PIR isolatieplaten. Het zijn allebei hoogwaardige materialen die zorgen voor een buitengewoon hoge isolatiewaarde.

Hellend dak

Voor een hellend dak gebruiken we minerale wol of sarking-isolatie PIR-platen. De minerale wol is mogelijk vanaf 16 centimeter. Als een hellend dak aan de buitenzijde wordt geïsoleerd, noemen we dat een sarkingdak.

De voordelen van minerale wol:

  • neemt minder plaats in dan PIR-isolatieplaten
  • een hogere geluidsdemping en onbrandbaar
  • hoe dikker de isolatie, hoe minder warmte erdoor geleid

De voordelen van sarking-isolatie PIR-platen:

  • je kiest zelf hoe dik je de isolatie wenst
  • een dikte van meer dan 10 centimeter zorgt voor de beste isolatie

Plat dak

Heb je een plat dak? Dan kies je best voor PIR-platen om je dak te isoleren. Wij adviseren een dikte van meer dan 10 centimeter omdat je, zoals bij een hellend dak, zo de beste resultaten krijgt uit je isolatie.

De voordelen van PIR-dakisolatieplaten:

  • vochtbestendiger in vergelijking met minerale wol
  • rotvrij en schimmelvrij
  • je kiest zelf hoe dik je de isolatie wenst

Zolderrenovatie

Laat je je zolder renoveren? Kies dan voor minerale wol. Je kan dit gemakkelijker tussen dakspanten en kepers plaatsen. Ook bij een zolderrenovatie is minerale wol mogelijk vanaf 16 centimeter. 

Hulp nodig bij de keuze van de beste dakisolatie voor je woning? Doe vrijblijvend beroep op ons advies.

Laat je inspireren en bekijk onze realisaties

Contacteer ons

Wil je graag weten hoe Kijzer jou kan helpen? Contacteer ons dan op het nummer
+32 (0)3 808 46 46 of stuur een mail naar info@kijzer.be.

Contacteer ons  Vraag een vrijblijvende offerte

© 2024 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit