Blog

Project in de kijker: van golfplaten naar cementleien in Opwijk

Op het dak bij onze klant uit Opwijk begonnen de asbesthoudende golfplaten te roesten. Het was dus dringend aan vervanging toe. Dat deden wij in de vorm van cementleien. Meer over dit project lees je in onderstaande blog.

30 jaar oude platen

Onze klant had een hellend dak met asbesthoudende golfplaten, die een levensduur hebben van zo’n 30 jaar. Een roestend dak is echter niet meer asbestveilig, dus de tijd was aangebroken voor vernieuwing.
Kijzer zorgde voor een nieuwe dakbedekking zodat het huis er weer gloednieuw uitzag.

Klaar op 2 dagen

Omdat dit dak uit golfplaten bestond in plaats van pannen, konden we het snel afbreken. We trokken de PBM’s (persoonlijke beschermingsmiddelen) aan en op 2 dagen tijd was de klus geklaard! Na het afbreken, legden we eerst het onderdak zodat alles waterdicht werd.

De platen gingen in de speciale asbestcontainer die aan het huis stond, waarna de containerfirma dit materiaal via de correcte afvalstroom verwerkte. Dit is een van de zaken die we steeds met onze klanten bespreken tijdens het werfbezoek: waar de container moet staan. Vaak is dat ofwel op straat ofwel op het terrein. Hier stond hij op de oprit, wat het voor beide partijen eenvoudiger maakte omdat er geen parkeerverbod moest aangevraagd worden.

Het materiaal voor het nieuwe dak bestond uit kunstleien op basis van cement. Die legden we op het houten lattenwerk.  

Geen uitdaging te groot

Een van de grootste uitdagingen aan dit project was dat er ook verticale delen waren aan het dak. We moesten op een bepaald moment wisselen: van schuin naar verticaal werken. Hierbij is het enorm belangrijk dat al het materiaal nauwkeuring gemeten en gelast wordt. Gelukkig kan je cementleien goed op maat knippen.

We kozen hier voor een bardelli-afwerking. Bardelli is een manier om een gevel af te werken: je maakt een hoek waarbij je lei over de gevel komt zodat, wanneer het regent, het water voor de gevel druipt en niet erop. Het is een bepaalde snijwijze om het verticale deel van de gevel te beschermen.

Ook nood aan een nieuwe dakbedekking met cementleien?

Is jouw dak of gevel ook dringend aan vervanging toe? Twijfel niet langer en contacteer ons voor meer info of vraag een offerte aan.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze acties en geen informatie missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

© 2024 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit