Blog

Dakrenovatie met zonnepanelen combineren: daarom raden we het aan

Heeft je dak nood aan vernieuwing? Dan denk je best ook eens na of je er meteen zonnepanelen bij wil. De combinatie van een dakrenovatie met zonnepanelen bespaart je namelijk heel wat tijd én kosten!

Voordelen van een dakrenovatie met zonnepanelen

Voordeliger kostenplaatje

Laat je een dakrenovatie met zonnepanelen uitvoeren? Dan is dat vaak goedkoper en efficiënter dan wanneer je de renovatie en het plaatsen van zonnepanelen apart plant. Je dak wordt sowieso vervangen, waardoor de installatiekosten van de zonnepanelen gecombineerd worden met de renovatiekosten. Ook de administratie en het contact met verschillende partijen wordt geminimaliseerd.

Lagere energiekosten

Met zonnepanelen ligt je energiefactuur hoe dan ook al lager. Maar als je dat combineert met het isoleren van je dak is je huis meteen ook optimaal geïsoleerd. Daardoor verliest je woning minder warmte in de winter en laat het minder warmte binnen in de zomer. Zo hoef je dus minder vaak je verwarming op te zetten of de airco aan te zetten. Resultaat? Een lagere energiefactuur!

Hogere waarde van je huis

Wil je je huis ooit verkopen? Dan kan je een hogere prijs vragen wanneer je én een gerenoveerd dak én zonnepanelen hebt. Hoe energiezuiniger de woning, hoe aantrekkelijker het is voor kopers. Een dakrenovatie met zonnepanelen is z’n investering dus meer dan waard!

Dakrenovatie met zonnepanelen: dit zijn de opties

Leien dak met zonnepanelen

Een leien dak heeft een platte vorm die goed aansluit bij vlakke zonnepanelen, daardoor vallen de zonnepanelen zelfs bijna niet op! De minimale dakhelling zou wel 25 graden moeten bedragen, want als het minder is, ligt het rendement ook lager.

Zonnepanelen op een plat dak

Jep, dat kan ook. Omdat je zelf de oriëntatie bepaalt, heb je zelfs het hoogste rendement voor je zonnepanelen. Let wel op dat je plat dak groot genoeg is om zonnepanelen op te leggen.

Zonnepanelen op de dakpannen

Ook dit is perfect mogelijk! Op een pannendak mag je de zonnepanelen laten plaatsen tot aan de erfgrens. Ze mogen alleen niet uitsteken aan de dakrand, dakgoot en de nok.

Interesse om een dakrenovatie met zonnepanelen te combineren? Kijzer staat voor je klaar!

Jawel, onze (K)ijzersterke dakwerkers zijn ook gespecialiseerd in zonnepanelen. Bij ons kan je dus terecht voor deze voordelige en energiezuinige optie. Heb je hier nog vragen over? Contacteer ons gerust! Of vraag meteen een offerte aan.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze acties en geen informatie missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

© 2024 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit