Blog

Project in de kijker: asbestleien verwijderen op een halfopen bebouwing in Erpe-Mere

Een uitdagend project in het Oost-Vlaamse Erpe-Mere. Het doel? De asbestleien verwijderen en het dak van de woning een nieuwe, moderne look geven. Hoe dat in z’n werk ging, lees je in onderstaand artikel.

Van asbest- naar esthetische leien

Onze klant wist heel goed wat ze wilde: de asbestleien die op het dak lagen, moesten vervangen worden door nieuwe leien in een specifieke kleur. Een duidelijke vraag waar wij direct mee aan de slag konden!

We verwijderden de asbestleien volgens de wettelijke regels: we droegen PBM’s (Persoonlijke beschermingsmiddelen), voerden de leien correct af in gesloten zakken zodat er voor de buitenwereld geen risico was op verspreiding van de schadelijke stoffen.

De klant had een duidelijke voorkeur voor de look van het dak en ging niet voor een standaardlei. Ze koos SVK Ardonit glad blauwzwart 27/40. En het resultaat mag er zijn, wat een look!

Uitdaging van formaat met extra oog voor detail

Een van de grootste uitdagingen? Dat zie je ongetwijfeld op de foto’s al. Het dak op zich bestaat uit meerdere dakkapellen met verschillende hoeken en kantjes. De omvang is enorm groot en heeft weinig rechte vlakken. Ons team had hier extra oog voor detail, want er was veel snij- en knipwerk van de leien nodig. Enkel zo konden we het dak plaatsen en sluiten zoals het hoort.

Half gemoderniseerde halfopen bebouwing

Een uniek aspect van dit project was de directe nabijheid van het huis van de buren. De woning van onze klant is namelijk een halfopen bebouwing en het dak van de buren is nog bedekt met oude asbestleien. Dit zorgde voor een scherp contrast tussen oud en nieuw. Maar ons team zorgde voor een naadloze integratie, waarbij we de overgang tussen de twee woningen zorgvuldig afwerkten.

Asbestleien verwijderen? Kijzer to the rescue!

Asbestleien verwijderen laat je het best doen door echte professionals. Zoals het team van Kijzer! Is jouw dak toe aan vernieuwing? Contacteer ons voor meer info of vraag een offerte aan. We bespreken graag alle mogelijkheden!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze acties en geen informatie missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

© 2024 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit