Blog

Project in de kijker: asbest verwijderen op hellend én plat dak in Puurs

Heb je asbest in je dak? Dan laat je dat het best zo snel mogelijk verwijderen, net zoals onze klant uit Puurs. Wij zetten onze expertise in zowel op het hellende, als op het platte dak.

Ervaren asbestverwijderaars

De vraag van de klant was heel rechttoe rechtaan: er zit asbest in het dak en dat moet verwijderd worden. Dit laat je steeds best doen door ervaren dakwerkers, want het proces is enorm strikt. We leggen het graag kort voor je uit. De verwerking gebeurt met de nodige PBM’s: witte pakken FF2-mondmaskers, handschoenen en ingepakte werkschoenen aan. Het is belangrijk dat de dakwerkers de leien goed bevochtigen zodat er geen stof ontstaat. Die leien gooien ze niet zomaar naar beneden, maar ze leggen ze in een kraan of lift, brengen ze zo naar beneden en leggen ze proper in de container zodat er zo weinig mogelijk omgevingsgevaar is.

Hierna kan je beginnen aan het nieuwe dak. Bij dit project gebruikten we vlakke dakpannen, waardoor het dak een strakke look kreeg.

Zonnepanelen

Een uitdaging aan het begin van het project was dat er zonnepanelen op het dak lagen. Die verwijderden we eerst. Achteraf legden we de zonnepanelen ook weer op het vernieuwde dak, maar de effectieve aansluiting laat je best doen door een elektricien of het bedrijf waar je zonnepanelen vandaan komen.

Combinatie hellend en plat dak

Op dit huis liggen zowel een hellend als twee platte daken. De klant vertelde ons dat de platte daken niet goed waren geplaatst door het toenmalige bedrijf en dat ze nu volledig rot zijn. We moesten de hele bedekking én de isolatie weghalen, en volledig opnieuw beginnen.

Daarnaast eindigden de schuine zijden van het hellend dak op het platte dak. Er was dus een aparte afwerking nodig. Dit precisiewerk werd gedaan door ervaren Kijzer-dakwerkers. Zij moesten de vlakke pannen een voor een op maat slijpen, uittekenen en nauwkeuring plaatsen. Hier mocht niets fout gaan, want het was een zwarte dakbedekking over blanke zink, dus elk foutje zou enorm hard opvallen.

Uiteraard brachten onze vakmannen dit tot een goed einde met een (K)ijzersterk resultaat.

Asbest in je dak? Laat het verwijderen door Kijzer!

Een asbestvrij dak is essentieel voor je woning vandaag de dag. Bij Kijzer vind je ervaren dakwerkers die dit veilig en professioneel verwijderen. Contacteer ons voor meer info of vraag een offerte aan.  

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze acties en geen informatie missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

© 2024 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit