Zonnepanelen

Zonnepanelen platte daken

Zonnepanelen op plat dak?

In tegenstelling tot een hellend dak, vraagt de montage van zonnepanelen op een plat dak iets meer aandacht. De panelen plat leggen is namelijk niet aan te raden, aangezien ze op die manier slechts een minimaal rendement opleveren. Dat wil je uiteraard vermijden. Daarnaast zijn er nog heel wat andere aspecten waarmee je rekening moet houden bij het monteren van zonnepanelen op een plat dak. Gelukkig zijn de arbeiders van Kijzer Dakwerken voldoende ervaren, en leggen ze jouw panelen volgens de regels van de kunst.

Zonnepanelen plat dak: montage

Wanneer zonnepanelen op een plat dak worden geplaatst, moet je rekening houden met een aantal factoren. Je zet de panelen best schuin in een bepaalde hellingshoek. Het verschil met de installatie op een hellend dak is dat je voor de plaatsing op een plat dak een speciaal montageframe nodig hebt. Zo’n frame heeft als grote voordeel dat je de hellingshoek zelf kan bepalen. Op die manier haal je een optimaal rendement uit je zonnepanelen. De ideale hoek voor een optimaal rendement is 35°, en ook de richting waarnaar je ze plaatst, heeft een grote invloed op de winst die je uit de panelen haalt. Afhankelijk van de hellingshoek, moeten de zonnepanelen met een bepaalde afstand van elkaar liggen. Bovendien is het verplicht om ze, net zoals bij een hellend dak, ver genoeg van de dakrand te plaatsen.

Hoeveel kosten zonnepanelen voor mijn plat dak?

De zonnepanelen en de installatie van de panelen op een plat dak is niet per se duurder dan die van een hellend dak. Toch zal je een klein prijsverschil opmerken, maar dat zit ‘m dan voornamelijk in de montage attributen, zoals het frame of de ballast om de panelen extra te verstevigen. Ben je benieuwd hoeveel de plaatsing van zonnepanelen jou zal kosten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan via onze website. Samen bespreken we de kosten voor jouw panelen.

Kijzer Dakwerken: expert in zonnepanelen

Bij de plaatsing van zonnepanelen komen heel wat aspecten kijken. De manier van monteren, het juiste type panelen, etc. Gelukkig zijn de arbeiders van Kijzer Dakwerken expert in hun vak. Dankzij hun vakkundige kennis en ervaring weten ze perfect welke zonnepanelen bij jouw dak passen, en monteren ze de panelen op de meest rendabele manier. Ook naast het dak zijn wij actief voor jou bezig. Zo vragen wij de nodige attesten en premies aan, zodat je van een maximale subsidie kan genieten. Zit je met vragen of opmerkingen? Contacteer ons dan via de website of telefonisch op +32 (0)3 808 46 46. Wij helpen je met veel plezier werken naar een duurzame en rendabele toekomst. 

Daarom koos Nathalie voor Kijzer

Bekijk haar getuigenis in de video.

Laat je inspireren en bekijk onze realisaties

Contacteer ons

Wil je graag weten hoe Kijzer jou kan helpen? Contacteer ons dan op het nummer
+32 (0)3 808 46 46 of stuur een mail naar info@kijzer.be.

Contacteer ons  Vraag een vrijblijvende offerte

© 2024 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit