Zonnepanelen

Zonnepanelen hellende daken

Zonnepanelen op dakpannen bij een hellend dak

Over het algemeen is elk dak geschikt voor zonnepanelen. Toch heb je met een schuin dak een extra voordeel wanneer je overweegt om het te bedekken met zonnepanelen. In tegenstelling tot een plat dak, heb je bij een schuin dak alvast de nodige hellingshoek die vaak ook meteen een geschikte hellingsgraad heeft. Zonnepanelen kunnen doorgaans op elk type dak gemakkelijk gemonteerd worden, met uitzondering van een rieten dak. De meest voorkomende dakbedekking is tegenwoordig de dakpan, wat absoluut geen probleem vormt. De installatie van zonnepanelen op dakpannen gebeurt door middel van dakhaken. Aan deze haken worden de panelen bevestigd, waardoor ze duidelijk op het dak liggen. Dit worden opdak zonnepanelen genoemd. Een waardig alternatief voor deze opdak panelen, zijn de indak zonnepanelen.

Zonnepanelen als dakbedekking: overbodig of rendabel?

De meest gekende manier om zonnepanelen te plaatsen, is op de bestaande dakbedekking. Maar tegenwoordig kan je er ook voor kiezen om de panelen in het dak te monteren, ook wel indak zonnepanelen genoemd. Deze panelen vervangen dan de dakbedekking. De bestaande bedekking, bijvoorbeeld dakpannen, wordt weggehaald en vervangen door de zonnepanelen. De panelen worden aan de onderconstructie van het dak bevestigd. De voornaamste reden waarom je voor deze indak zonnepanelen zou kiezen, is het esthetische aspect. Het ziet er namelijk veel strakker uit dan panelen op de dakbedekking. Daarnaast zorgt het voor een lagere belasting op het dak, aangezien het gewicht van de gewone dakbedekking wegvalt. Wil je de zonnepanelen aanschaffen voor je nieuwbouwwoning? Dan komt er nog een derde voordeel bij, namelijk het financiële aspect. Je bespaart namelijk op de aankoop van dakpannen of andere dakbekleding, want je hoeft enkel de panelen aan te schaffen. Zonnepanelen als dakbedekking zijn dus niet per se rendabeler dan opdak panelen, maar bieden wel een aantal handige voordelen.

Kijzer Dakwerken voor zonnepanelen schuin dak

De experts van Kijzer Dakwerken zijn helemaal thuis in het plaatsen van zonnepanelen, op eender welk dak. Voordat we aan de montage beginnen, komen we bij jou ter plaatse voor een grondige analyse van jouw dak. Op basis daarvan voorzien wij de juiste panelen en gaan we voor een optimaal rendement. Dankzij hun jarenlange ervaring en professionele vakkennis weten onze dakwerkers als geen ander hoe de zonnepanelen geïnstalleerd moeten worden, welke afstand ze moeten behouden enzovoort. Bovendien regelt Kijzer ook de administratieve kant van de installatie. Wij vragen de nodige subsidies aan, zodat je kan genieten van een optimaal rendement.

Hoeveel kosten zonnepanelen op hellend dak?

Ben je benieuwd naar het kostenplaatje voor de zonnepanelen op jouw hellend dak? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan op onze website. Heb je nog bijkomende vragen, of wil je alles in detail bespreken? Contacteer ons dan telefonisch via +32 (0)3808 46 46, of via mail naar info@kijzer.be.

Daarom koos Nathalie voor Kijzer

Bekijk haar getuigenis in de video.

Laat je inspireren en bekijk onze realisaties

Contacteer ons

Wil je graag weten hoe Kijzer jou kan helpen? Contacteer ons dan op het nummer
+32 (0)3 808 46 46 of stuur een mail naar info@kijzer.be.

Contacteer ons  Vraag een vrijblijvende offerte

© 2024 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit