Ontdek nu onze batibouwactie!

Blog

Waarom zonnepanelen als dakbedekking een goed idee zijn

Of je al dan niet voor zonnepanelen moet gaan, is al geen vraag meer. Waarom zou je niet gaan voor duurzame energie die opbrengt? Misschien was je laatste bezwaar de prijs of het uitzicht. Geïntegreerde zonnepanelen bieden de oplossing: je bespaart op dakpannen én het ziet er mooier uit dan zonnepanelen in een aparte constructie op je dak. Met zonnepanelen als dakbedekking geef je je huis een eigentijdse en mooi afgewerkte uitstraling.

Wat zijn geïntegreerde zonnepanelen?

Geïntegreerde zonnepanelen noemen we ook wel indak zonnepanelen. Het gaat dan om zonnepanelen als dakbedekking. Op die manier zit je niet meer met een overbodige, onfraaie constructie op je dak en je zonnepanelen zijn beter bestand tegen weer en wind.

Als je dak aan vervanging toe is of je bent aan het bouwen, is het ook goedkoper. Je betaalt namelijk niet meer voor én je dakpannen én je zonnepanelen. Maar vaak is het ook een goed idee als je dak nog niet meteen vervangen moet worden. Als je zonnepanelen op je dak laat aanbrengen en je pannen of leien moeten eerder vervangen worden dan de zonnepanelen, moet eerst de zonnepaneelconstructie eraf gehaald worden waardoor er beschadiging kan optreden en het werk langer duurt. Daarom kan het beter zijn in één keer voor een geïntegreerde oplossing te gaan.

De mogelijkheden van zonnepanelen als dakbedekking

Zie jij geïntegreerde zonnepanelen wel zitten? Dan heb je twee mogelijkheden. Je kan ervoor kiezen om een deel van je dakbedekking te vervangen door zonnepanelen of je gaat all the way en kiest voor zonnepanelen in plaats van dakpannen. Een dak volledig uit zonnepanelen: het kan!

Daarnaast passen ze ook bij bijna elke dakbedekking. Ze kunnen zo afgewerkt worden dat ze tussen je pannen passen of je combineert ze met leien.

Ook kan je ervoor kiezen om naast je geïntegreerde zonnepanelen ook voor een ingebouwde zonneboiler te gaan. Zo wek je niet alleen elektriciteit op, maar verwarm je ook je sanitair water met energie van de zon. Een dubbele besparing! Voorbeeld van een productfiche van indak zonnepanelen

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze acties en geen informatie missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

© 2022 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit