Zonneboiler

Wilt u besparen op uw energiekosten of wilt u gewoonweg bijdragen aan het milieu? Door het plaatsen van een zonneboiler bespaart u tot 70% op uw sanitair warm water verbruik en beperkt u aanzienlijk uw CO2 uitstoot.

Door het plaatsen van een zonneboiler kan je jaarlijks al snel tot 70% van de nodige energie voor het opwarmen van je sanitair water besparen. Voor een gezin scheelt dit jaarlijks dus al snel 25 à 350 m3 aardgas! Tijdens de totale levensduur van 25 jaar spaart een gemiddeld gezin tussen de 15 à 20 ton CO2 uit, evenveel als 150.000 km met de auto rijden. De premies via de netbeheerder bedragen momenteel maximaal 2.750€ met een maximum van 40% op het factuurbedrag! De terugverdientijd ligt hierdoor ongeveer rond de 7 jaar. Een zonneboiler is absoluut een milieuvriendelijke en ecologische oplossing met een hoog rendement.

Hoe werkt een zonneboiler? De zonnecollectoren op het dak capteren zonlicht waarndoor een koelvloeistof genaamd glycol wordt opgewarmd. Deze warmte wordt door de glycol verder getransporteerd naar het boilervat waar deze door een serptentijn loopt en op die manier water in het vat kan opwarmen. Tijdens de zonnige maanden zal het zonlicht het water voldoende opwarmen en is er dus geen geen extra naverwarming nodig maar tijdens minder zonnige periodes zal er naverwarming noodzakelijk zijn, dit kan een elektrische weerstand of uw huidige/nieuwe Cv-ketel zijn.

Het gebufferd warm water dient voor sanitaire toepassingen zoals douche, bad, keuken,,… Een zonneboiler systeem bestaat uit de volgende componenten: zonnecollectoren, glycol leidingen, boilervat, sturing, pomp, expansievat.

Onze specialisten vertellen u hier graag meer over!

Een zonneboiler laten plaatsen door Kijzer

Kijzer is gespecialiseerd in het plaatsen van zonneboilers van bekende Europese merken en staat garant voor kwaliteit en dit tegen scherpe prijzen.

Wij verzorgen uw zonneboiler installatie van A tot Z en zorgen ervoor dat u kan genieten van sanitair comfort!

Ook verzorgen wij het onderhoud van uw zonneboiler en voorzien wij u van de nodige keuringsattesten.

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte

Wilt u meer informatie over wat we voor u kunnen betekenen? Dan kan u ons steeds contacteren via één van onze kantoren of via het algemeen e-mailadres info@kijzer.be. Had u graag een vrijblijvende offerte voor het plaatsen van een zonneboiler? Vul dan uw gegevens in ons contactformulier in en we contacteren u zo snel mogelijk voor een vrijblijvende prijsofferte op maat!


Contacteer ons daarom vandaag nog voor een vrijblijvende offerte voor een zonneboiler.

Onze Diensten

Kijzer