Condensatieketel

Is uw CV-ketel ouder dan 15 jaar en aan vervanging toe? Of werkt uw huidige ketel niet meer naar behoren en zoekt u naar een nieuwe oplossing? Door een nieuwe condensatieketel te plaatsen kan uw sanitaire installatie weer jaren mee en bespaart u bovendien tot 40% op uw energieverbruik!

Sedert 26 september 2015 is het plaatsen van een condenserende ketel verplicht volgens een Europese Eco-design richtlijn. Oudere cv-installaties (> 15 jaar) gaan vaak gepaard met een lager rendement tot wel ongeveer 70% en dit terwijl HR-TOP condenserende ketels een rendement hebben van 109%, wat dus besparingen kan opleveren tot 40 procent op de energiefactuur.

Een HR-TOP condensatieketel is eigenlijk een verwarmingsketel op aardgas die door het condenseren van waterdamp uit de rookgassen energie recupereert. In plaats van dat de rookgassen door de schouw verdwijnen, zet de HR-TOP condensatieketel de gerecupereerde energie terug om in warmte. Hierdoor wordt er dus een veel hoger rendement behaald.

Bij oudere cv-installaties gaat er veel energie verloren door de rookgassen terwijl condensatieketels energie uit de rookgassen gaan recupereren om nadien terug in bruikbare warmte om te zetten. Bij oudere cv-installaties lopen de temperaturen van de rookgassen op tot wel 250°C en bij condensatieketels ketel bedraagt dit ongeveer 50°C, vandaar de grote besparing.

Onze specialisten vertellen u hier graag meer over!

Een condensatieketel laten plaatsen door Kijzer

Kijzer is gespecialiseerd in het plaatsen van condensatieketels van bekende Europese merken en staat garant voor kwaliteit en dit tegen scherpe prijzen.

Wij verzorgen uw cv-installatie van A tot Z en zorgen ervoor dat u kan genieten van sanitair comfort!

Ook verzorgen wij uw 2 jaarlijks onderhoud en voorzien wij u van de nodige keuringsattesten.

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte

Wilt u meer informatie over wat we voor u kunnen betekenen? Dan kan u ons steeds contacteren via één van onze kantoren of via het algemeen e-mailadres info@kijzer.be. Had u graag een vrijblijvende offerte voor het plaatsen van een condensatieketel? Vul dan uw gegevens in ons contactformulier in en we contacteren u zo snel mogelijk voor een vrijblijvende prijsofferte op maat!


Contacteer ons daarom vandaag nog voor een vrijblijvende offerte voor een condensatieketel.

Onze Diensten

Kijzer