Sarking

Een goede dakrenovatie is een absolute must voor iedere woning. Het zorgt minder warmteverlies en dus ook lagere energiekosten. Daken worden hierbij meestal van binnenuit geïsoleerd. Maar soms is dergelijke isolatie niet mogelijk en moet er van buitenaf gaan worden gewerkt en dan spreekt men van het zogenaamde sarking dak.

Hoe zit een sarking dak in elkaar?

Bij een sarking dak gaat men altijd uit van de basis dakconstructie. Gaat het om een renovatie, dan zal dus eerst de bestaande dakbedekking moeten worden verwijderd. Op de kale constructie worden er dan stijve isolatiepanelen op de dakspanten geplaatst. Hier bovenop komt een onderdakfolie om het dak water- en winddicht te houden.

Daarna gaan we aan de slag met de tengellatten, die in het keperwerk doorheen het isolatiemateriaal worden bevestigd met lange schroeven. Tot slot is het de beurt aan de panlatten en de dakpannen (uit klei of beton).

De voordelen van een sarking dak op een rijtje

Dat een dak niet aan de binnenzijde kan worden geïsoleerd, betekent niet dat het dak van mindere kwaliteit is. Integendeel. Een sarking dak heeft ook verschillende voordelen, zoals:

  • De isolatie beschermt de dakconstructie, zodat het langer meegaat
  • Een sarking dak is snel en gemakkelijk geplaatst
  • Er is geen plaatsverlies in huis en in geval van renovatie hoeft de binnen afwerking niet te worden verwijderd
  • Er kunnen geen koudebruggen ontstaan, dankzij de mix van isolatiepanelen en onderdak

Een sarking dak mag dan wel een duurder prijskaartje hebben, Kijzer staat steeds garant voor een eerlijke prijs-kwaliteitsverhouding. Bovendien zijn de voordelen het overwegen van een sarking dak zeker waard!

Het Unilin sarking principe voor uw hellend dak

Contacteer ons voor meer informatie

Een sarking dak vereist speciale technieken en kennis. Bij Kijzer kan u terecht voor sarking daken met kwalitatieve en duurzame materialen. We hebben bovendien de nodige expertise om de plaatsing feilloos te laten verlopen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over onverwachte problemen achteraf.

Wilt u Kijzer inschakelen voor de plaatsing van uw sarking dak? Dan kan u ons steeds contacteren via het telefoonnummer +32(0) 3 808 17 34 of via het e-mailadres info@www.kijzer.be. Had u graag een offerte voor uw dakrenovatie? Vul dan gerust uw gegevens in ons contactformulier in en we bezorgen u zo snel mogelijk een vrijblijvende prijsofferte op maat!


Kijzer