Pannendaken

Een dak zorgt voor bescherming tegen weersinvloeden van buitenaf, voor de stevigheid van uw huis en bovendien is uw dak ook een belangrijke factor in de esthetiek ervan. De keuze van dakpannen verdient met andere woorden de nodige aandacht!

Pannendaken uit klei of uit beton

Pannendaken zijn populair, dat zijn ze lange tijd geweest en die trend zetten ze gewoon verder. Het ene pannendak is echter niet het andere en er zijn dan ook veel verschillen, zowel wat betreft de looks, de materialen als de kwaliteit.

Dakpannen bestaan in twee soorten:

  • Dakpannen van beton
  • Dakpannen van klei

Kleidakpannen zijn de meest gebruikte vorm. Waarom? Omdat ze een grote vormvastheid hebben. Ze worden gemaakt van natuurlijke materialen en de vochtigheidsgraad en temperatuurschommelingen hebben hierdoor amper invloed op de structuur van de pannen.

Ze vormen met andere woorden niet alleen een garantie voor een weersbestendig pannendak, maar ze zijn ook een aanzienlijke meerwaarde voor uw woning!

Betonnen pannendaken: geducht tegenstander van de keramische

Er wordt weleens beweerd dat betonnen dakpannen moeten inboeten op kwaliteit. Ze zouden door Uv-straling gevoelig zijn voor verkleuringen en door hun ruwe structuur voor mos- en algengroei. Vroeger was dit inderdaad zo, maar vandaag genieten de betonnen dakpannen dezelfde goede kwaliteit als hun keramische variant.

Beide soorten zijn aan elkaar gewaagd. De betonnen dakpan is iets goedkoper, maar de keramische versie geraakt minder snel beschadigd. Bovendien blijven ze allebei gevoelig voor mosvorming, maar hiervoor bestaan verschillende middelen, zoals een beschermende coating die wordt aangebracht tijdens de productie van de pannen. Weet u niet welk pannendak u het beste kiest? Dan helpt Kijzer u graag verder bij uw keuze!

Laat uw pannendak over aan Kijzer

Bent u op zoek naar een betrouwbare en ervaren partner voor de plaatsing van uw pannendak? Dan bent u bij Kijzer aan het juiste adres. We staan voor:

  • Een team van gespecialiseerde dakwerkers
  • Persoonlijk contact
  • De beste tarieven op de markt

Contacteer Kijzer vandaag nog via het telefoonnummer +32(0) 3 808 17 34 of via het e-mailadres info@www.kijzer.be. Wilt u een offerte aanvragen voor de plaatsing van uw pannendak? Geen probleem. Vul gerust uw gegevens in ons contactformulier in en we zorgen zo snel mogelijk voor een vrijblijvende prijsofferte.


Kijzer