Dakpannen

Dakpannen maken deel uit van ons straatbeeld. Al sinds jaar en dag prijken ze op onze huizen. Dus het is ook niet zo onlogisch, dat er voor iedere stijl een andere dakpan bestaat. Kijzer licht met plezier voor u toe welke dakpannen voor u de beste keuze zijn en waarom.

Betonnen of keramische dakpannen?

Als we gaan kijken naar de soorten dakpannen, dan zijn er twee grote types te onderscheiden. De keramische of kleidakpannen enerzijds en de betonnen dakpannen anderzijds:

  • Keramische dakpannen hebben een duurzaam karakter en zijn worden volledig gemaakt uit gebakken klei.
  • Betonnen dakpannen zijn een geliefkoosd alternatief voor velen, aangezien ze niet alleen heel sterk zijn, maar ook omdat eventuele beschadigingen nauwelijks zichtbaar zijn. Waarom? Omdat ze bestaan uit een combinatie van water, cement of klei en zand, die wordt gekleurd in de massa.

Welke dakpannen zijn de juiste voor uw dak?

Hebt u een nieuwbouwproject voor ogen en bent u op zoek naar de beste dakpannen voor uw woning? Of is uw huidige dak toe aan een grondige renovatie en zoekt u dakpannen die passen bij de looks van uw huis? Dan zal u al snel merken dat ze verkrijgbaar zijn in allerlei formaten, vormen en kleuren.

Niet alleen uw persoonlijke smaakt zal uw keuze bepalen, maar ook de prijs. Deze hangt af van verschillende factoren, zoals de vorm. Hoe eenvoudiger de vorm van de dakpan, hoe gemakkelijker onze mensen ze kunnen plaatsen en dus hoe goedkoper het totaalplaatje zal zijn. Ook uw dakoppervlak speelt hierbij een belangrijke rol: hoe groter uw dak, hoe meer pannen er nodig zullen zijn.

Tot slot speelt ook de hellingsgraad van uw dak een belangrijke rol in uw keuze. Niet alle dakpannen zijn zo maar geschikt voor om het even welk type dak! Welke dakpannen dus precies de juiste zijn voor uw dak, bespreekt Kijzer daarom graag met u ter plaatse.

Laat de plaatsing van uw dakpannen over aan Kijzer

Wil je er zeker van zijn dat uw dak nog jarenlang zal schitteren, zonder onaangename problemen als lekken achteraf? Vertrouw uw dakwerken dan toe aan Kijzer en wees zeker van de juiste keuze.

Contacteer ons gerust voor meer informatie via het telefoonnummer +32(0) 3 808 17 34 of via het e-mailadres info@www.kijzer.be. Wilt u een offerte aanvragen voor de werken aan uw dak? Vul dan zo gedetailleerd mogelijk ons contactformulier in en we bezorgen u spoedig een vrijblijvende prijsofferte op maat van uw wensen.


Kijzer