Dakgoten

Geen dak zonder dakgoot. Het aanbod van dakgoten is dan ook enorm. Zo zijn er verschillende kleuren en materialen, dus welke dakgoot kiest u het beste voor uw dak? Kijzer gaat samen met u op zoek naar het meest geschikte type voor uw dak en gaat voor een feilloze plaatsing ervan.

De functie van dakgoten

Ieder dak heeft een dakgoot nodig, maar waarom precies? Wel, dakgoten zijn noodzakelijk voor een juiste afwatering van uw dak. Ze leiden het regenwater naar beneden, zodat het in het riool of een regenput kan wegstromen. Heeft elk dak nood aan een dakgoot? Ja, zowel een hellend als een plat dak. Ze worden beide geplaatst met een bepaalde hellingsgraad, waardoor het regenwater automatisch vloeit naar uw dakgoot.

Dakgoten zorgen ervoor dat uw dak niet verandert in een heuse waterval. Kortom: ze vermijden wateroverlast in uw woning!

Verschillende soorten dakgoten mogelijk

Dakgoten zijn verkrijgbaar in verschillende looks, diverse materialen en een heleboel kleuren. Algemeen gezien bestaan er twee soorten dakgoten, de hang- of mastgoot enerzijds en de bakgoot anderzijds:

  • De hang- of mastgoot is het meest voorkomende type en is beschikbaar in een vierkante en een halfronde uitvoering. Ze wordt opgehangen via stevige beugels.
  • De bakgoot is een rechthoekige en stevige dakgoot, die bekleed kan worden. Wilt u een opvallende of net een discrete dakgoot? De keuze is aan u.

Er bestaan bovendien niet alleen verschillende soorten dakgoten, maar ook wat betreft de materialen er is een uitgebreid gamma op de markt. Koper, zink, kunststof, hout, aluminium enzoverder: ze zijn allemaal mogelijk. Ze hebben elk hun voor- en nadelen en verschillen ook in prijs. Kijzer licht deze graag één voor één voor u toe!

Kijzer helpt u bij zowel de keuze als de plaatsing van uw dakgoot

Een dakgoot installeren kan u gerust zelf doen, maar bent u geen handige Harry? Laat de werken dan over aan een professional. Kijzer komen hiervoor graag te plaatse, zodat we uw dak van dichtbij kunnen bekijken en gaan samen met u op zoek naar de beste dakgoot op maat van uw wensen, de mogelijkheden van dak en uw budget.

U kan ons hiervoor steeds contacteren via het telefoonnummer +32(0) 3 808 17 34 of via het e-mailadres info@www.kijzer.be. Wilt u een offerte aanvragen voor de werken aan uw dak? Geen probleem. Vul gerust uw gegevens in ons contactformulier in en we bezorgen u zo snel mogelijk een vrijblijvende prijsofferte op maat!


Kijzer