Blog

De 5 voordelen van spuitkurk

Spuitkurk heeft tal van voordelen! Benieuwd waarom jij voor spuitkurk moet kiezen?

1. Ecologisch

Kurk is ecologisch, organisch materiaal. Het is daarom nog milieuvriendelijker dan crepi. De bomen hoeven immers niet gekapt te worden om de kurk te verkrijgen. De kurkeik is klaar om elke negen jaar ontschortst te worden en hierna groeit de kurk gewoon opnieuw aan.

Ook het productieproces van spuitkurk verloopt ecologisch en er wordt zeer veel aandacht besteed aan een minimaal verbruik van energie.

2. Veelzijdig

Spuitkurk is erg veelzijdig. Je kan de afwerking volledig zelf bepalen en het kan op vrijwel elke (schone) ondergrond geplaatst worden.

Spuitkurk heeft een basiskleur, waaraan pigment toegevoegd kan worden. De kleur van jouw nieuwe gevel bepaal je dus helemaal zelf. Het komt volledig tot zijn recht op zowel moderne als landelijke woningen.

Gespoten kurk kan je aanbrengen op elke schone ondergrond. Denk aan de bakstenen muren, betonnen omheiningen, houten tuinhuisjes of kunststoffen plaatwerk.

3. Isolerende werking

Spuitkurk heeft zowel een thermische, als een akoestische isolerende eigenschap. Het slaat warmte namelijk op en geeft het geleidelijk aan opnieuw af. Temperatuurschommelingen worden zo netjes opgevangen.

In combinatie met buitenmuurisolatie is het dé manier om jouw gevel in te pakken. Je vermijdt optimaal de koudebruggen en het warmteverlies.

4. Duurzaam

Spuitkurk is dampopen, vochtwerend, kras- en slijtvast. Als dat niet duurzaam is! Spuitkurk is vochtwerend en regen kan de gevel niet binnendringen. Je hebt geen kans op vochtproblemen of condensvorming.

5. Budgetvriendelijk

Een professional brengt spuitkurk zeer efficiënt aan. Er wordt een gespecialiseerde spuitmachine gebruikt, terwijl andere gevelbekleding veelal met de hand wordt aangebracht.

Wil je ervoor gaan?

Buitenmuurisolatie met spuitkurk is de ideale combinatie voor elke woning. Ben jij op zoek naar een betrouwbare partner? Dan is Kijzer een slimme keuze. Contacteer ons of vraag vrijblijvend jouw offerte aan.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze acties en geen informatie missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

© 2022 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit