Dakwerken

Zolder isoleren

Je zolder isoleren: prijsbewust en effectief

Je woning isoleren is een hot topic tegenwoordig. Energieprijzen stijgen doorheen de jaren, en isolatie is de meest efficiënte manier om hierop in te spelen. Een goede isolatie laat jouw energiefactuur dan ook aanzienlijk dalen. Hoog tijd dus om na te denken over het isoleren. Ook een zolderisolatie draagt bij aan kostenbesparing.

Dak of zoldervloer isoleren?

Je vraagt jezelf nu misschien af waar het verschil schuilt tussen het isoleren van je zoldervloer of je dak. Beide soorten van isolatie hebben hun voordelen, en het hangt alleen af van jouw woning en situatie welke van de twee je het beste kiest.

Heb je een hellend dak? Dan is de isolatie van de zoldervloer doorgaans goedkoper. Dat komt door de meer beperkte oppervlakte. Voor een schuin dak heb je al snel heel wat vierkante meter isolatie nodig.

Een tweede situatie waarin je best de zoldervloer laat isoleren, is wanneer de zolderruimte vooral dient als opslagplaats, en niet als leefruimte. De opstijgende warmte wordt op deze manier al tegengehouden vanaf de geïsoleerde zoldervloer, en stijgt niet nog verder naar de zolder. De zolder zelf hoeft namelijk niet verwarmd te worden.

Soorten zoldervloerisolaties

Het isoleren van een zoldervloer kan op verschillende manieren gebeuren. Bovendien bestaan er uiteenlopende materialen. Afhankelijk van het type zoldervloer en de constructie wordt de ene manier verkozen boven de andere. Qua materialen heb je bijvoorbeeld glaswol, rotswol, isolatieplaten of spuitisolatie. Wil je weten welke isolatie het beste past bij jouw zoldervloer? Neem dan contact op met Kijzer Dakwerken. Onze experts komen graag bij jou langs om de situatie ter plaatse te bestuderen. Zij geven je vervolgens professioneel advies en weten perfect met welk materiaal ze aan de slag moeten om jouw zolder van de beste isolatie te voorzien.

Kijzer Dakwerken voor een isolatie op maat

Ben je klaar voor de stap naar zolderisolatie? Dan is Kijzer Dakwerken de ideale partner. Dankzij onze jarenlange ervaring en expertise in isoleren weten we als geen ander hoe we jouw zolder van de beste isolatie kunnen voorzien. Vraag online een vrijblijvende prijsofferte aan en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om samen de mogelijkheden en prijzen te bespreken.

Zolder isoleren? Dat loont!

Een zolderisolatie brengt heel wat besparingen met zich mee. Je ziet namelijk je energiefactuur sterk dalen. Maar dat is nog niet alles, want het isoleren van de zolder wordt extra beloond met subsidies. Samen met jou dient Kijzer de juiste certificaten en aanvragen in bij jouw netbeheerder, zodat je de prijs van jouw isolatie laat dalen. Zoals je ziet, hoeft het isoleren van een zoldervloer helemaal niet zo duur te zijn!

Laat je inspireren en bekijk onze realisaties

Contacteer ons

Wil je graag weten hoe Kijzer jou kan helpen? Contacteer ons dan op het nummer
+32 (0)3 808 46 46 of stuur een mail naar info@kijzer.be.

Contacteer ons  Vraag een vrijblijvende offerte

© 2022 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit