Platte daken

Is uw platte dakbedekking aan vervanging toe? Of heeft u last van lekkage omdat het water op uw dak  niet meer goed kan worden afgevoerd? Door uw platte dak te voorzien van EPDM kan uw dak weer jaren mee. Met 30 jaar ervaring is Kijzer de ijzersterk in dakwerken.

Een plat dak is doorgaans gevoeliger voor weersinvloeden dan een schuin dak met dakpannen. Als u problemen heeft met uw huidige dakbedekking voor het platte dak, dan is het zaak om hier snel actie op te ondernemen. Lekkage zal doorgaans verergeren naarmate u het vervangen uitstelt. Wacht in dat geval dus niet te lang en onderneem direct actie.

EPDM staat voor Etheen Propeen Dieen Monomeer, dit is een synthetisch rubber dat niet alleen uw dak zo’n 50 jaar beschermd tegen zon (UV-licht), regen, sneeuw & hagel, het is tevens een zeer duurzaam materiaal dat vrijwel geen enkel onderhoud vereist. Uw dak is dus voor vele jaren in top conditie en u heeft er geen omkijken meer naar.

Op veel platte daken is momenteel bitumen aanwezig. Dit materiaal is van een veel lagere kwaliteit dan EPDM en biedt doorgaans dan ook minder bescherming en vereist meer onderhoud. Kiezen voor EPDM dakbedekking is dan ook een zeer verstandige keuze om uw meest kostbare bezit (uw woning) op de lange termijn te beschermen tegen weersinvloeden.

Minder last van weersinvloeden met EPDM

EPDM is dus een zeer duurzaam materiaal dat vele voordelen biedt. Het grote voordeel van EPDM t.o.v. bitumen is dat de weersinvloeden vrijwel geen effect hebben op het materiaal. De verwachtte levensduur is hierdoor dan ook vele malen hoger, wat het uiteindelijk een voordeligere optie maakt op de lange termijn. Tel daar de besparing op het onderhoud bij op en uw voordelen worden alsmaar groter.

De manier van plaatsing van EPDM is ook anders dan bij bitumen. Onze specialisten plaatsen het materiaal door het te verlijmen met uw dak, zo kan de beste afdichting en bescherming worden gegarandeerd en hoeft er dus geen open vuur aan te pas te komen bij de plaatsing. Wel zo’n prettig idee. Als u dak momenteel is voorzien van bitumen, kunt u zonder problemen overstappen op EPDM en van de vele voordelen gaan proftieren. Onze specialisten vertellen u hier graag meer over!

Vraag nu een vrijblijvende offerte op maat bij ons op en zorg dat ook uw dak weer een goede bescherming biedt! Met 30 jaar ervaring is Kijzer de specialist in platte daken!


Contacteer ons daarom vandaag en ontvang een geheel vrijblijvende offerte voor EPDM dakbedekking.

Onze Diensten

Kijzer