Crepi gevel

Een crepi gevel geeft uw woning extra allure

Crepi is een zeer uniek materiaal als gevelbekleding. Het past bij om het even welke woning en bij elke stijl. Denk bijvoorbeeld aan de zeer strakke muur van uw minimalistische woning. Maar ook als u een landelijke woning heeft die u wilt opfrissen, kan crepi perfect toegepast worden. Met een crepi gevel ziet uw woning er terug als nieuw uit.

Wat is precies een crepi gevel?

Crepi bestaat uit een bindmiddel en granulaten. Deze granulaten zijn bijvoorbeeld zand of cement. Crepi wordt aangebracht door middel van smeren of pleisteren. U kunt uw volledige huis in crepi laten bezetten of u kan kiezen om slechts bepaalde gedeeltes van de muren met crepi te laten bekleden. Heeft u vragen over de verschillende types of samenstellingen van crepi? Dan kan u ons steeds contacteren, wij geven u graag meer informatie. 

Waarom kiezen voor een crepi gevel?

Er zijn verschillende redenen waarom u voor crepi kiest. Crepi heeft vele voordelen en typische kenmerken. Crepi is om te beginnen een zeer sterk materiaal. Het gaat mee met de beweging van het gebouw en vertoont daardoor zelden of nooit scheurtjes. Crepi geeft daarnaast aan uw gevel een uitstekende bescherming tegen vocht. Het is licht ademend en daardoor kan vocht dat eventueel in uw muur zit toch nog naar buiten. Crepi geeft bovendien een egale uitstraling aan uw gevel en daardoor oogt uw woning modern. Crepi bestaat daarnaast in heel veel kleuren. Wit en grijs zijn de meest gekozen kleuren voor een crepi gevel, maar er bestaan talloze andere tinten in crepi. Zo kunt u de kleur van uw crepi gevel perfect laten aansluiten met de stijl van uw woning, uw tuin en de omgeving. Ten slotte is crepi ook nog eens relatief goedkoop.

Crepi in combinatie met gevelisolatie

Als u uw woning langs de buitenkant isoleert, dan dient u ook voor een afwerking te zorgen. Crepi is hier ideaal voor. Crepi wordt altijd op een vlak oppervlak aangebracht. Uw laag isolatie samen met de laag crepi zorgt voor een optimale isolatie. Dit zal u niet enkel merken aan de stookkosten, u krijgt daarnaast ook nog eens een gunstigere EPC-waarde voor uw woning. Bij Kijzer kunnen wij de isolatie en de gevelbekleding in één project uitvoeren. Als u graag meer wilt weten, laat het ons weten via telefoon of maak een afspraak via onze website. Wij komen bekijken wat we voor u kunnen betekenen en zorgen ervoor dat uw woning zowel goed geïsoleerd als mooi afgewerkt wordt.


Kijzer