Blog

Wanneer je dak vernieuwen? Bekijk onze tips

Wanneer moet je je dak vernieuwen? Wel, daar zijn heel wat aanwijzingen voor. Wij lijsten de belangrijkste graag voor je op en geven je extra tips mee.

Redenen om je dak te vernieuwen

Er zijn verschillende redenen om je dak te vernieuwen. Schade aan het dak of vochtschade is een groot probleem dat je meestal zelf snel opmerkt. Maar er zijn nog een aantal andere zaken die je kan vaststellen door goed te kijken naar je dak of huis in het algemeen.

Een paar voorbeelden:

  • Vochtplekken aan de binnenkant van je dak of op het plafond
  • Houtwerk dat verzakt of aan het rotten is
  • Dakpannen of -leien die ontbreken of gebroken zijn
  • Lek aan het dak of de dakgoot
  • Je moet steeds vaker kleine reparaties laten uitvoeren

Ook wanneer je dak nog in goede staat lijkt, zijn er een aantal redenen om het te vernieuwen:

  • Je energiefactuur is enorm hoog: laat je dak optimaal isoleren
  • Je wil je woning verkopen: een nieuw dak doet de waarde stijgen
  • Het is nodig voor de renovatieplicht

Levendsuur

Denk eraan dat platte daken veel meer last hebben van weersomstandigheden dan hellende daken, omdat er water, bladeren en sneeuw langer op blijven liggen. Platte daken vernieuw je dus ook vroeger: na zo’n 20 à 30 jaar, terwijl dit bij hellende daken na zo’n 60 jaar is.

Denk aan zonnepanelen

Laat je je dak vernieuwen? Dan overweeg je mogelijks ook zonnepanelen. Laat ze meteen plaatsen bij het nieuwe dak, zo moet je maar één keer werken inplannen. Je kan zonnepanelen laten plaatsen in je dakbedekking of erbovenop. Laat dit weten aan de dakwerkers, dan houden ze hier rekening mee tijdens de werken. Hiermee bespaar je op je energierekening, en je verdient de investering later weer terug.

Tip: regelmatig onderhoud

Wil je de levensduur van je dak verlengen? Wacht dan niet tot het te laat is en laat regelmatig een dakwerker de staat van je dak controleren. Hij stelt eventuele schade op tijd vast en kan, als je dat wenst, meteen een onderhoud uitvoeren. Zo vermijd je dat de problemen zich opstapelen.

Wanneer je dak vernieuwen? Vraag het aan Kijzer!

Er zijn heel wat redenen om eens grondig je dak te checken en te laten vernieuwen. En dan ben je bij de nummer 1 in dakrenovatie aan het juiste adres! Contacteer ons gerust als je vragen hebt of vraag meteen een offerte aan.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze acties en geen informatie missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

© 2024 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit