Blog

Klaar voor besparingen

Klaar voor besparingen? Ga voor een dakisolatie!

Ben je het beu dat jouw energiefactuur zo hoog oploopt? Ga dan voor een energiezuinige woning. Dakisolatie is hiervoor de ideale oplossing. Een goed geïsoleerd dak houdt namelijk de warmte optimaal binnen in huis, waardoor je dus minder moet verwarmen. In de zomer blijft de woning dan weer koeler, en zal de zolder niet snel overhit raken. Door het lager energieverbruik draag je bovendien bij aan een beter milieu, en verbeter je de EPC-score van je huis. Dat alles zorgt voor een daling van tot wel 32% op jouw energiefactuur. Als dat niet de moeite is…

Voor elk dak de juiste isolatie

Oude of nieuwe daken, plat of hellend, roofing of dakpannen… Voor elk type dak bestaat er een geschikte isolatiemethode. Belangrijk is wel dat je de juiste manier van isoleren gebruikt voor jouw dak. Zo onderscheiden we bijvoorbeeld een isolatie langs de binnenkant en aan de buitenzijde van het dak. Beide methoden hebben hun voordelen en nadelen, afhankelijk van de situatie. Ook de keuze van het materiaal is hierbij geen onbelangrijke factor.

Isoleren langs de buitenzijde

Wanneer jouw dakbedekking aan renovatie toe is, of wanneer je een nieuwbouwproject aangaat, is een isolatie langs de buitenkant ideaal. De isolatie wordt onder de dakbedekking op de dakconstructie geplaatst. Vervolgens kan je de nieuwe dakbedekking op de isolatie plaatsen. Natuurlijk is dit ook mogelijk met een bestaande bedekking: deze wordt zorgvuldig verwijderd en nadien teruggeplaatst. Een ander voordeel van buitenisolatie is dat je geen ruimte verliest op zolder en dat de binnenzijde onaangetast blijft. Daarnaast is de dakconstructie extra beschermd tegen hevige weersomstandigheden en temperatuurschommelingen. Dat verkleint op zijn beurt de kans op vochtschade. Ook is de isolatieschil ononderbroken, waardoor de kans op koudebruggen kleiner is.

Isoleren aan de binnenkant

Een isolatie langs de binnenzijde van het dak heeft ook zijn voordelen. Hierbij hoeft de bestaande dakbedekking niet worden verwijderd en blijft deze onbeschadigd. De binnenisolatie is relatief gemakkelijk aan te brengen en kost doorgaans minder dan een isolatie langs de buitenkant. Toch is dat verschil tegenwoordig vaak verwaarloosbaar. Je moet er echter wel rekening mee houden dat een isolatie langs de binnenkant ruimteverlies met zich meebrengt. Je zolder zal dus een aantal centimeter lager worden.

Kijzer Dakwerken staat je bij

Overweeg je om jouw dak optimaal te isoleren om zo jaarlijks heel wat kosten te besparen? Dan is Kijzer Dakwerken de ideale partner voor jouw isolatieproject. Afhankelijk van de situatie van jouw dak bespreken we samen welk materiaal je het best kiest en welke isolatiemethode het meest effectief is. Dankzij onze ervaren experts kan je rekenen op een kwalitatieve uitvoering en een correcte opvolging. Zelfs naast het dak zijn wij actief voor jou bezig. Wij dienen namelijk de nodige premieaanvragen in, zodat jij optimaal kan genieten van de toegekende subsidies.

Benieuwd wat jouw dakisolatie kost? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Onze experts komen bovendien graag ter plaatse om de situatie van jouw dak te bestuderen en een grondig advies te geven. Contacteer ons via info@kijzer.be of telefonisch op +32 (0)3 808 46 46.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze acties en geen informatie missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

© 2024 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit