Blog

Onderhoud van je plat dak: dat doe je zo!

Een regelmatig onderhoud van je plat dak verlengt de levensduur ervan aanzienlijk door het te beschermen tegen de jaarlijks terugkerende hittegolven, zware stormen en natte herfst. Een stevige borstel is je belangrijkste gereedschap, maar we geven je graag nog wat tips mee voor het onderhoud van je plat dak.

Veiligheid

Bij een onderhoud van een plat dak is het noodzakelijk het dak te betreden. En dat is nooit zonder risico. Doe het bij voorkeur niet zelf en zorg dat de dragende structuur stevig genoeg is. Zet de ladder goed vast, zodat je dakwerker het dak op een veilige manier kan betreden.

Dakbedekking

Tijdens het onderhoud van een plat dak moet de dakbedekking nauwgezet onderzocht worden. De loszittende stukken dakbedekking of open naden moeten met een speciaal product hersteld worden. Zo voorkom je blaasvorming en waterinsijpeling.

brander op plat dak

Dakgoten en afvoerbuizen

Kleine plasjes op een plat dak zijn geen reden tot paniek en hierover moet je je geen zorgen maken. Zijn de plassen groter dan normaal? Dan zit het probleem misschien in je afvoer. Kijk tijdens het onderhoud van je plat dak na of het tapgat niet verstopt zit met afval of bladeren en verwijder ze indien nodig.

Mosvorming

Verwijder mosvorming op jouw dak tijdig. Gebruik hiervoor geen bleekwater of chloor en trek planten nooit uit. Laat deze planten best zitten en vraag hulp aan een professional. Ook het gebruik van een hogedrukreiniger kan de dakbedekking beschadigen. Je hebt hierdoor meer kans op open naden, blaasvorming en bijgevolg insijpelend vocht.

plat dak met koepel

Wanneer plan je het onderhoud van je plat dak in?

Laat je tapgaten jaarlijks reinigen door een professional. Een grondig onderhoud van je plat dak? Dat plan je best elke tien jaar in. Zo verleng je de levensduur van jouw plat dak en ben je jarenlang gerust!

Een onderhoud of een renovatie?

Merk je tijdens het onderhoud dat jouw plat dak nu toch echt aan vervanging toe is? Contacteer ons gerust:

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze acties en geen informatie missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

© 2024 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit