Blog

Besparen op je energiefactuur doe je met deze tips

Besparen op je energiefactuur, dat wil iedereen. Want niets is zo vervelend als een torenhoge eindafrekening van de gas en elektriciteit toekrijgen. Je vraagt je af waar al die energie naartoe gaat, want zo vaak zet je de verwarming toch niet aan? De kans is groot dat er heel wat warmte gewoon terug naar buiten stroomt.

De verwarming slaat dus vaak voor niets aan, ook al betaal je er wel voor. Daarom is het belangrijk om de zwakke punten van je woning goed en tijdig aan te pakken. Zo blijft de warmte in de winter binnen en de hete lucht in de zomer gelukkig buiten.

Dakisolatie

Wist je dat tot 30% van het warmteverlies te wijten is aan een slecht geïsoleerd dak? Het grootste pijnpunt van je woning is daarom vaak het hellend of plat dak. Heel wat woningen in Vlaanderen hebben immers nog geen geïsoleerde zoldervloer of hebben helemaal geen isolatie op of onder het dak. Door je dak te isoleren, bespaar je op je energiefactuur.

Je hellend of plat dak kan je aan de binnen- en buitenzijde isoleren. Bij hellende daken zijn er twee mogelijkheden:

  • De isolatie komt tussen de bestaande keperstructuur
  • De isolatie komt aan de bovenzijde van de draagconstructie (een sarkingdak).

Bij platte daken heb je maar liefst drie mogelijkheden: een koud, een warm of een plat dak.

Gevelisolatie

Naast het dak, is ook jouw gevel een zwakke plek. Om je buitenmuren te isoleren, heb je drie opties:

  • Spouwmuurisolatie
  • Isoleren langs de binnenkant
  • Isoleren langs de buitenkant

Hoewel elke vorm van gevelisolatie voor-en nadelen heeft, geniet buitenmuurisolatie de absolute voorkeur. Je verliest geen bewoonbare oppervlakte (zoals bij binnenmuurisolatie) en je bepaalt, in tegenstelling tot spouwmuurisolatie, zelf hoe dik je isoleert.

Isolatiepremies

De Vlaamse, federale en lokale overheden zijn grote fan van isoleren, en wij natuurlijk ook! Meer dan 95% van de woningen in Vlaanderen is verouderd en kan een grondige opknapbeurt gebruiken. Om je een duwtje in de rug te geven om de renovatiestap te zetten, bieden ze verschillende premies aan. Zo kan je genieten van isolatie, een bespaar je op je energiefactuur en hou je achteraf nog wat centjes over voor jouw inrichting.

Wil jij weten hoe Kijzer jou kan helpen besparen op je energiefactuur? Neem contact met ons op en dan kijken we samen wat we voor jou kunnen betekenen.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze acties en geen informatie missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

© 2024 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit