Blog

Project in de kijker: dakrestauratie van historisch pand in Lier

Dat we bij Kijzer de nummer 1 in dakrenovatie zijn, wist je waarschijnlijk al. Maar wist je ook dat we naast particuliere woningen eveneens dakrestauratie uitvoeren bij monumenten? Zoals op dit historische pand in Lier!

Van historisch atelier naar appartementen

Deze keer geen dakrestauratie bij een particulier thuis, maar wel op een pand met een historische achtergrond. Dit gebouw was namelijk het atelier van de bekende Lierse uurwerkmaker en amateurastronoom Louis Zimmer. Op dit moment bevinden zich er appartementen, maar die hadden dringend een nieuw dak nodig. En voor een dakrestauratie ben je bij Kijzer natuurlijk aan het juiste adres!

Omdat het pand een historische waarde heeft, werkten we nauw samen met de projectleider. Het dak moest namelijk gerestaureerd worden naar hoe het vroeger was.

Kwaliteitsmateriaal

De eerste stap van de dakrestauratie was om het asbest volgens de regels van de kunst te verwijderen. We vervingen alle delen van het dak die rot waren en brachten het met materiaal van topkwaliteit terug naar z’n oorspronkelijke vorm.

Zo kozen we natuurleien: dit natuurproduct heeft een zeer lange levensduur – tot wel 100 jaar – en is erg stormvast. Natuurleien hebben ook bijna geen onderhoud nodig en zijn bestand tegen sterke temperatuurverschillen. Het is zowaar de Rolls-Royce onder de dakbedekking!

De isolatie deden we volgens het sarkingprincipe. Bij deze thermische isolatiemethode voor hellende daken brengen we de stijve isolatieplaten boven op de kepers aan. Zo isoleren we het dak zonder de binnenafwerking te moeten verwijderen.

Nieuwbouw aan de achterkant

Achter het gerestaureerde gebouw stond vroeger een schuur. Maar die werd volledig afgebroken en er werd een nieuwbouw gezet. Hier legden we vezelcementleien op: onderhoudsvriendelijk, licht materiaal dat lang meegaat. In dit gebouw bevinden zich eveneens appartementen.

Een blik op het achterste gebouw

Ook dringend een dakrestauratie nodig?

Of het nu voor je huis is of voor een historisch gebouw, wij staan klaar om je dak en gevel te renoveren. Contacteer ons voor meer info of vraag een offerte aan en krijg meteen een beeld van de kostprijs.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze acties en geen informatie missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

© 2024 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit