Blog

Je dak en gevel BENOveren: een investering die het dubbel en dik waard is!

Er zijn redenen zat om te BENOveren ofwel ‘BEter te reNOveren’. Je verhoogt je wooncomfort, je bespaart op energie en je zit gebeiteld voor de toekomst: alle huizen en appartementen moeten tegen 2050 namelijk even energiezuinig zijn als de huidige nieuwbouwwoningen. Het allergrootste voordeel van een BENOvatie? Het brengt veel meer op dan een spaarboekje. Je dak en muren BENOveren heeft een rendement van maar liefst 20% op de waarde van je huis! Waar wacht je dus nog op?

Een BENOvatie is een grondige renovatie die nog een stap verder gaat dan wat vandaag al wettelijk verplicht is. Het gaat dan vooral om het verbeteren van de energieprestatie van je huis. Daardoor zal je energiefactuur dalen, verbeter je het comfort van je woning en zal je voldoen aan de energiebesparende vereisten die tegen 2050 sowieso in orde moeten zijn.

BENOveren is niet goedkoop, maar een testproject van Wienerberger (fabrikant van dakpannen en gevelstenen) wijst uit dat de investering het dubbel en dik waard is.

Het belang van de bouwschil

Voor het testproject werd een typisch rijhuis uit 1952 volledig geBENOveerd. Er is nieuwe dak- en gevelisolatie geplaatst, de veranda werd vervangen door een nieuwe aanbouw, vloeren werden geïsoleerd, het dak en de gevel werden gerenoveerd, de sanitaire en elektrische voorzieningen zijn gemoderniseerd, het pleisterwerk van de binnenmuren werd vernieuwd en de woning kreeg een nieuwe indeling om meer leefruimte te creëren en meer daglicht binnen te laten.

Voor de renovatie werd het huis geschat op 175.000 euro. Na de werken steeg dat bedrag naar 325.000 euro. De belangrijkste vernieuwing? De werken aan de bouwschil, of met andere woorden: het renoveren en isoleren van het dak en de gevel. Die werken waren goed voor 67% van de waardevermeerdering of zo’n 100.000 euro. Het beste aan dit verhaal? De kost van de bouwschilrenovatie bedroeg slechts 45% van de totale kost! Van een maximaal rendement kunnen we dus zeker spreken. Vergeet ook niet dat na deze investering je huis er weer spiksplinternieuw uitziet, je wooncomfort stijgt en je veel minder geld kwijt bent aan energiefacturen dan voorheen.

Laat je geld dus niet op een spaarboek staan waar het niets opbrengt, maar investeer het in een BENOvatie. Bij Kijzer kan je terecht voor een duurzame dak- en gevelrenovatie en kwalitatieve isolatie. Contacteer ons vandaag nog vrijblijvend of vraag een offerte aan.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze acties en geen informatie missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

© 2024 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit